Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tržište sve konkurentnije

Ovo je najbrži električni automobil na svijetu - nakon Rimčevog 'Concept one'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako tržište električnih automobila postaje sve zanimljivije i konkurentnije. Nakon što je Elon Musk sa svojim Tesla S i Roadsterom probio led, za njim su krenuli novi proizvođači koji imaju jednako dobre električne automobile.

Jedan od zasigurno vrijednih spomena je Detroit Electric SP:01, 'najbrži' električni automobil na svijetu, ako ne brojimo Rimčev 'Concept One', a ne vidimo razlog zašto ne bi.

Informacije koje je objavio Daily Mail su točne a to je da od 0-100km/h SP:01 treba svega 3.7 sekundi, te postiže maksimalnu brzinu od 249 km/h, dok Tesla Roadster može dostići 201 km/h, onda znamo kako se radi o vrlo brzom automobilu, što pokazuje da izgleda da u Daily Mailu nisu čuli za Rimac automobile!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CLARKSON O CONCEPTU ONE Pokleknuo i najveći mrzitelj električnih automobila: "Rimčev auto je daleko brži od bilo čega što sam vozio" Slika nije dostupna Bivši voditelj Top Geara je dobro Rimac se oglasio nakon Hammondove nesreće u Švicarskoj: "Jedva čekam da kaže što se dogodilo"

No, postoji jedna tvrtka, a za zove se Rimac koja iza sebe ima najbrži električni automobil a to je Concept One kojem je potrebno svega 2.8 sekundi do 100km/h i postiže maksimalnu brzinu od 305km/h!

>> Rimčev Concept One pokorio Ferrari 458

S druge strane, ovaj automobil s punom baterijom može prevaliti 305 kilometara, dok Rimčev Concept One može 'izdurati' 600km, zahljvujući bateriji od 92kWh!

Detroit Electric SP:01 će koštati od 90.000 do 135.000 dolara, a izradit će se svega 999 komada. Iz kompanija ističu kako će ovaj i još dva moćnija modela u proizvodnju krenuti već sljedeće godine, no do onda bi Tesla već mogao biti dobro profitabilna kompanija.

Kao što se iz slika da naslutiti, SP:01 sliči Lotusu, no zašto je tome tako govori činjenica da je nekolicina izvršnih direktora u Detroit Electricu ranije radila u Lotusu. Sve u svemu, dobro je vidjeti da se tržište električnih automobila sve više razvija- čovjek poželi jedan za sebe! (Powered by Zimo)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene