Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka u Dubaiju

Rimčev Concept One pokorio Ferrari 458

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na cestama Dubaija održana je kratka utrka ubrzanja između Ferraria 458 Spider i hrvatskog Rimac One automobila.

Na internetu se pojavio kratki, ali vrlo zanimljiv video uradak koji prikazuje kratku utrku ubrzanja između Ferraria 458 Spider i hrvatskog Concept One automobila. Do sada smo rijetko mogli vidjeti Concept One u akciji pa nas je ovaj video ugodno iznenadio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Dubaiju predstavljen automobil s 5.000 KS – istina ili neslana šala? Slika nije dostupna Concept One predstavljen na prestižnom okupljanju Concorso d’Eleganza

Video je nastao u Dubaiju gdje je Mate Rimac imao turneju predstavljanja ovog nevjerojatnog električnog automobila. Iako je imao dosta problema na Bliskom istoku, nije propustio priliku da malo stavi soli na rep Ferrariju 458 Spider sa 570 KS.

►►►   Carina S. Arabije auto mu držala više od 3 mjeseca, vraćen prljav i izgreban!

►►►   Napokon i službeno: e-M3 Rimac Automobila drži dva svjetska rekorda!

Ukratko u brojkama: Concept One ima masu od 1.650 kg te 92 kWh energije što je dovoljno za domet od 600 km. Sa snagom od 1.088 KS i 3.800 Nm okretnog momenta ubrzanje do 100 km/h traje 2.8 sekundi a maksimalna brzina iznosi 305 km/h.

Odmah moramo napomenuti da je video prilog nastao na vrlo uskoj i neprikladnoj cesti za ovakve utrke ali kao što znamo u Dubaiju je sve dozvoljeno, pa tako i ovakvi kratki eksperimenti. Za kraj, pogledajte kako se Ferrari 458 Italia Spider drži ili bolje rečeno ne drži s Rimac Concept One beštijom!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene