Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CLARKSON O CONCEPTU ONE

Pokleknuo i najveći mrzitelj električnih automobila: "Rimčev auto je daleko brži od bilo čega što sam vozio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeremy Clarkson napisao je da je Concept One, automobil kojeg proizvodi tvrtka Rimac automobili, puno brži od bilo čega što je ikad vozio.

Jeremy Clarkson, jedan od trojice nekadašnjih legandarnih voditelja Tog Geara, koji nikad nije bio pretjerano oduševljen električnim automobilima, u tekstu objavljenom u britanskom The Sunday Timesu, nahvalio je Concept One, automobil kojeg proizvodi tvrtka Rimac automobili. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavio se i pretendent TOP 5 NAJBRŽIH ELEKTRIČNIH "ZVIJERI" Da, Rimčev Concept One je i dalje kralj ceste Slika nije dostupna Pokazivanje mišića Concept_One Mate Rimca 'rasturio' perjanicu 'propetog konjića'

Riječ je o automobilu u kojem je nedavno Clarksonov kolega Richard Hammond doživio tešku nesreću iz koje se srećom izvukao samo s nekoliko ozljeda, dok je Concept One potpuno izgorio. 

Clarkson i u ovom tekstu priznaje da nikar nije bio veliki obožavatelj električnih automobila. "Ali taj Rimac mi je promijenio mišljenje", priznaje Clarkson, koji Concept One opisuje samo s jednom riječju - briljantno. 

"Ideja kupnje električnog vozila, osim ako ne raznosite mlijeko, jednaka je onoj da kupite blender na benzinski pogon", kaže Clarkson, no dodaje da bi Rimac to mogao promijeniti. 

"Samo sam nakratko bio iza volana tog automobila i jednostavno nisam mogao vjerovati kako brzo ubrzava. Ne razgovaramo ovdje o automobilu koji je brz kao Lamborghini Aventador. Daleko je brži od toga. Brži je od bilo čega što sam vozio i to jako, jako puno", napisao je Clarkson u The Sunday Timesu.

Clarksonovim opisom pohvalio se i sam Rimac na Facebooku. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene