Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nasjedajte na prijevare

OPREZ Slike gole Jennifer Lawrence kriju opasne viruse!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalci su već počeli iskorištavati situaciju s golišavim slikama slavnih osoba, a najviše problema zabilježeno je na Novom Zelandu gdje je zbog ove prijevare bez pristupa internetu ostao veliki broj korisnika

Veliki broj internetskih korisnika Novog Zelanda koji koriste usluge najvećeg pružatelja internetskih usluga u toj zemlji Sparka, preko vikenda imao je problema s pristupom internetu, a sigurnosni stručnjaci smatraju da bi razlog za to mogli biti korisnici koji su željeli vidjeti golišave fotografije i videozapise slavnih osoba. Naime, umjesto slika gole Jennifer Lawrence, oni su na računala skinuli malware koji je pokrenuo DDoS napade, a velika količina prometa s tih računala u potpunosti je zagušila i usporila internetski promet velikom broju korisnika.

Pročitajte i ovo Analiza meda - 4 podložni smo prijevarama Prepoznajte li je li med koji kupujete pravi ili lažan? Izgledaju isto, a pčele nisu ni vidjeli Crni petak/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Potrošačka groznica Danas je Crni petak: Pripazite na ove stvari prije šopinga na sniženjima

Iz Sparka su potvrdili da imaju probleme s DDoS napadima, a iako ne mogu potvrditi da je do tih napada došlo upravo zbog korisnika koji su, tražeći golišave fotografije slavnih osoba, skinuli malware, dio sigurnosnih stručnjaka uvjeren je da je razlog zagušenja interneta upravo u tome.

Evo zašto je slavne osobe jednostavno hakirati!

Tako su iz sigurnosnih kompanija Symantec i TrendMicro još prošlog tjedna objavili kako postoji velika mogućnost iskorištavanja situacije s fotografijama slavnih i brojnim potencijalnim prijevarama, objavili su na stranici stuff.co.nz. Oni su upozorili da je samo pitanje vremena kada će cyber kriminalci početi sa širenjem virusa, malwarea i drugih prijevara skrivenih kao fotografije i videozapisi slavnih osoba pa se tako pod hashtagom #jenniferlawrence na Twitteru mogu se naći linkovi koji korisnike vode na stranice na kojima se nalazi njen navodni video, no da bi ga mogli pogledati, korisnici prvo moraju skinuti video konverter.

Naravno, umjesto programa za gledanje videa, oni na svoja računala skidaju maliciozni softver koji uzrokuje brojne probleme s računalom.

Još jedna prijevara uključuju slanje lažnih poruka i e-mailova korisnicima Appleovog iClouda u kojima ih se upozorava da su im računi ugroženi te se od njih traži unos korisničkog imena i lozinke – na taj način korisnici svoje osobne podatke daju prevarantima koji ih mogu dalje iskorištavati.

Zbog toga nemojte klikati na sumnjive e-mailove ili otvarati datoteke ako ne znate od koga dolaze te, naravno, nikako nemojte preuzimati datoteke na računalo putem kojih ćete moći vidjeti slike ili videozapise gole Jennifer Lawrence ili drugih zvijezda jer je gotovo sigurno riječ o prijevari i virusima.  

Više informacija pročitajte na portalu Zimo. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene