Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Istraga traje

Oprez! Na internet procurile lozinke 6 milijuna korisnika LinkedIna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski su hakeri na jedan ruski forum objavili dokument s kriptiranim lozinkama te su pozvali ostale hakere da im pomognu u dešifriranju.

Društvena mreža LinkedIn istražuje tvrdnje da su lozinke više od 6 milijuna njihovih korisnika procurile na internet! Iz LinkedIna još nije objavljena službena izjava, samo su na svom Twitteru objavili 'Naš tim trenutno istražuje ove navode', prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga skrivala podatke Ruski hakeri upali u Obamin email, Bijela kuća pokušava zataškati Slika nije dostupna Zasad bez komentara Ruski hakeri domogli se 'osjetljivih' podataka iz Bijele kuće

Vijest je objavljena nakon što je kompanija bila prisiljena ažurirati mobilnu aplikaciju nakon što su sigurnosni stručnjaci otkrili rupe u sigurnosnim postavkama.

Naime, mobilna je aplikacija slala nešifrirane podatke iz kalendara korisnika, poput privatnih obaveza, telefonskih brojeva i lozinki za konferencijske pozive, na servere LinkedIna bez njihova znanja, piše BBC.

U priopćenju objavljenom na blogu tvrtke, jedan od direktora LinkedIna Joff Redfern je rekao da će korisnici dobiti među aplikacijama novu stavku 'learn more' gdje će moći dobiti jasniju sliku o tome kako se koriste i prenose njihovi podaci.

LinkedIn je inače najveća i najvažnija poslovna društvena mreža s više od 150 milijuna korisnika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene