Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Robotsko osiguranje!

ONI će osiguravati nogometno prvenstvo u Brazilu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na veliku stopu kriminala u Brazilu, organizatori nogometnog SP-a 2014. kao dodatno osiguranje koristit će robote koje Amerikanci koriste u Iraku i Afganistanu

Sljedeće godine u Brazilu će se održati Svjetsko nogometno prvenstvo, a zbog velike stope kriminala jedan od najvećih problema organizatora i FIFA-e jest sigurnost nogometaša i posjetitelja. Kako bi zaštitili sve sudionike ovog natjecanja, organizatori su uložili veliku količinu novca za povećanje sigurnosti te su nabavili skupu opremu za nadzor i nove helikoptere, a već za Kup konfederacija koji će se sljedećeg mjeseca održati u ovoj zemlji Brazilci su nabavili i izraelske bespilotne letjelice.

Pročitajte i ovo Mitovi o osiguranju Pokrovitelj Osiguraj.me Nepotrebno i neisplativo: Tri najveća mita o osiguranju u koje i dalje vjerujemo Slika nije dostupna Vrebaju priliku Ljubitelji nogometa OPREZ: I hakeri su spremni za Svjetsko prvenstvo!

Gotovo nečujni robot i buduća 'dodatna oprema' američkih vojnika

No, osim velikog osiguranja, helikoptera i bespilotnih letjelica, Brazilci će se protiv huligana i bandi boriti i s robotima kakve koristi američka vojska u Afganistanu i Iraku i koji su se koristili za nadzor unutar nuklearne elektrane u Fukushimi nakon potresa i tsunamija u Japanu.

Kako prenose na Mashableu, Brazil je od kompanije iRobot naručio trideset PackBot 510 robota čija cijena iznosi između 100 i 200 tisuća dolara, a ukupan ugovor koji uključuje nabavu samih robota, njihove rezervne dijelove i održavanje težak je 7,2 milijuna dolara.

Ovim se robotima upravlja putem daljinskog upravljača i opremljeni su kamerama, a njihova je uloga 'istraživanje nesigurnih objekata i prostora' te će se, umjesto policije i osiguranja, oni moći približiti i istražiti potencijalno opasne objekte i predmete. PackBot 510 roboti nisu jedina hight tech oprema koja će pomoći brazilskoj policiji u borbi protiv huligana i bandi, već će oni biti opremljeni i posebnim naočalama s kamerama koje prepoznaju lica i koje mogu snimiti do 400 fotografija lica u sekundi i pohraniti ih u bazu podataka.

Jeftiniji i učinkovitiji: Evo tko je jedan od krivaca za nezaposlenost

Osim robota i bespilotnih letjelica, ovo će natjecanje osiguravati i veliki broj policajaca i pripadnika osiguranja pa će tako na stadionima na svakih 50 gledatelja biti prisutan jedan policajac, dok će na javnim prostorima na kojima se organizira javno gledanje utakmica na svakih 80 posjetioca biti prisutan jedan policajac.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene