Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuću dolara za dionicu

Može li vrijednost Applea doseći bilijun dolara?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki tržišni analitičari vjeruju da bi cijena Appleove dionice kroz godinu ili dvije mogla iznositi tisuću dolara, a ukupna vrijednost kompanije premašiti –bilijun dolara!

Vrijednost Applea svake je godine sve veća – iako su se neki bojali da će odlaskom Stevea Jobsa početi pad ove kompanije, ne samo da se to nije dogodilo, već su cijene dionica Applea nastavile rušiti sve rekorde, a ako se neka predviđanja analitičara pokažu istinitima, najbolje doba za Apple tek dolazi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena Appleove filozofije Appleov odgovor Androidu: Stiže jeftiniji iPhone?! Slika nije dostupna Puno noviteta iz Applea! Apple već priprema iPhone 5S! Stiže i iTV?

Tako neki analitičari smatraju da će već sljedeće ili najkasnije 2014. godine cijena Appleove dionice premašiti tisuću dolara, a ukupna vrijednost kompanije mogla bi doseći nevjerojatnih bilijun dolara!

Applove milijarde idu dioničarima i - Appleu!

Analitičar Brian White prošlog je tjedna predvidio da bi cijena Appleove dionice već kroz sljedećih godinu dana mogla doseći tisuću dolara, dok Gene Munster iz Piper Jaffrayja također vjeruje da bi cijena dionice trebala iznositi tisuću dolara, no on vjeruje da bi se to moglo dogoditi tijekom 2014. godine.

Na The Guardianu kažu da se prošlog tjedna cijena Appleovih dionica kretala oko 633 dolara, dok je godinu dana prije toga ta cijena iznosila 'samo' 341 dolar. Dodaju da je trenutna vrijednost cijele kompanije oko 590 milijardi dolara, a ako cijena dionice dodatno poraste na tisuću dolara, ukupna vrijednost kompanije približila bi se bilijunu dolara – niti jedna kompanija u povijesti nikad nije imala toliku vrijednost.

Ključ daljnjeg Appleova rasta leži u nekoliko faktora – kineskom tržištu, nadolazećem iTV-u te inovacijama. Iako je Apple danas prisutan na kineskom tržištu, u budućnosti očekuju puno veću prodaju svojih uređaja u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu – samo ove godine očekuje se da će prodati 40 milijuna iPhonea u Kini.

'iTV je najveća stvar od pametnih telefona!'

Što se njihova televizora tiče, o njemu već 'sve znamo' – očekujemo ga krajem ove ili tijekom sljedeće godine i trebao bi donijeti revolucionaran način upravljanja glasom (putem Sirija) te u Appleu očekuju da će, baš poput iPoda, iPhonea i iPada zaluditi milijune korisnika čiji će sljedeći televizor biti upravo iTV.

Gene Munster kaže da je ipak najvažnija stvar za budućnost Applea inovacija koju je nazvao 'fundamentalnom barijerom između cijene dionice od 600 i tisuću dolara' dodavši da Apple mora nastaviti s inovacijama ako žele zadržati veliki poslovni rast.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene