Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isprobajte već danas!

Microsoft izdao Release Preview verziju Windows 8 OS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Windows 8 operativni sustav na tržištu bi se trebao pojaviti najvjerojatnije u listopadu, a od jučer možete skinuti njegovu Release Preview verziju

Još samo nekoliko mjeseci i Microsoft će izdati finalnu verziju novih Windowsa za koje su mnogi rekli da predstavljaju najveću promjenu u povijesti ovog operativnog sustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezgodni trenutak Direktor Microsofta prezentirao najnoviji tablet kad ono... Slika nije dostupna OS za tablete i računala Testna verzija Windows 8 OS-a dostupna za download!

Windows 8 dobiva potpuno novi izgled i po prvi je puta prilagođen ekranima osjetljivim na dodir tako da će se moći koristiti na računalima i tabletima.

Nakon što je ova kompanija u veljači predstavila Consumer Preview verziju koja nam je pokazala što možemo očekivati od Windowsa 8 – dobar dio korisnika na mreži je kritizirao novosti koje donosi ova verzija, dok je dio njih zadovoljan jer smatra da je došlo vrijeme za modernizaciju Windowsa i prilagodbu ovog OS-a ekranima osjetljivim na dodir, jučer je izdana još jedna testna verzija – Windows 8 Release Preview.

Microsoft prikazao novi logo Windowsa 8!

Do izlaska finalne verzije novih Windowsa koja se očekuje negdje u listopadu, Microsoft će još izdati i Release to Manufacturing (RTM) verziju koju možemo očekivati negdje u srpnju. Windows 8 Release Preview dostupan je za download na 14 jezika te donosi brojne nove opcije i poboljšanja pa tako na stranici Tech Radar kažu da se radi o tisućama poboljšanja napravljenih na temelju reakcija korisnika dosadašnjih testnih verzija te je više riječ o manjim nadogradnjama nego o nekim velikim i radikalnim promjenama.

Steven Sinofsky, predsjednik Windows odjela u Microsoftu na službenom je blogu posebnu pažnju obratio na 'stotine novih i nadograđenih aplikacija u Windows Storeu' – među inima, Sport, Gaming i Music Xbox aplikacije, poboljšane su Mail, Photo i People aplikacije, dok u budućnosti u Windows online trgovini aplikacijama možemo očekivati tisuće različitih aplikacija koje ćemo moći koristiti na našim Windows 8 računalima.

Novi Windows spasit će osobna računala!

Promjene su napravljene i u sučelju na tzv. Metro startnom ekranu (klasične Start tipke i dalje nema usprkos inzistiranju velikog broja korisnika), poboljšan je rad na više ekrana, nadograđene su i dodane neke sigurnosne opcije (npr. Familiy Safety opcija), a poboljšan je i Microsoftov web preglednik Internet Explorer 10 koji ima implementiranu podršku za Flash i prilagođen je ekranima osjetljivim na dodir.

Ono što svakako treba napomenuti jest da bi Microsoft trebao ponuditi Windows Upgrade opciju na 131 tržištu putem koje će korisnici koji kupe novo računalo koje radi na Windows 7 operativnom sustavu, moći nadograditi OS na Windows 8 za samo 15 dolara (nadogradnju treba napraviti do kraja siječnja).

Windows 8 Release Preview verziju možete skinuti ovdje

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene