Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sviđa vam se?

Microsoft prikazao novi logo Windowsa 8!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoft je na službenom blogu prikazao novi logo Windowsa 8 koje je neke oduševio, a drugima je dosadan i ružan.

Nova verzija Microsoftovom operativnog sustava Windows 8 trebala bi donijeti velike promjene na svim razinama – od Metro sučelja i potpune prilagođenosti korištenju na tabletima i ekranima osjetljivim na dodir pa do – novog logoa.

Novi logo predstavljen je na službenom Windows 8 blogu te je Sam Moreau iz Microsofta rekao da on predstavlja evoluciju koja će bolje prikazati 'dizajnerske principe Metro sučelja', odnosno novog načina prikaza ikona i aplikacija u tzv. pločicama.

Za ovaj je logo zaslužna agencija Pentagram koja je izbacila prepoznatljiv oblik zastave u dosadašnjem logou Windowsa i ubacila novi oblik pločica, odnosno prozora.

Predstavljeni logo je svijetlo plave boje (dosadašnja 'zastava' imala je četiri boje), a na Gadgeteriji kažu da će se njegova boja na računalima mijenjati s promjenom teme, odnosno boje Metro UI sučelja.

Na internetu su se već pojavili brojni komentari novog logoa – neki hvale njegovu jednostavnost i prikaz prozora, dok je velik broj ljudi nezadovoljan i smatra ga ružnim i dosadnim. Kako se vama sviđa novi logo – da li su vam jednobojni prozori bolji od dosadašnje zastave? 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene