Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljen Nexus 4

Google poput Applea: Prototip novog telefona izgubljen u kafiću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je Googleovac slučajno ili namjerno izgubio prototip novog modela Nexus pametnog telefona u jednom kafiću u San Franciscu

Izlazak Appleova iPhonea 4 pratio je jedan skandal – čini se da je jedan zaposlenik ove kompanije malo previše popio u jednom kafiću i izgubio prototip iPhonea 4. Osoba koja je pronašla ovaj telefon prodala ga je poznatom tehnološkom blogu Gizmodo te su detalji o ovom telefonu dospjelu u javnost puno prije službenog predstavljanja, a zanimljivo je da su se na internetu prošle godine pojavile informacije kako je u jednom kafiću izgubljen i prototip iPhonea 5, no njegove fotografije nisu se pojavile u javnosti.

Ponovno izgubljen prototip novog iPhonea!

Dok su neki na internetskim stranicama, društvenim mrežama i forumima ismijavali Apple koji je oduvijek bio poznat po svojoj tajnovitosti zbog tako glupe greške i gubitka telefona u kafiću, dio analitičara i novinara vjerovali su da gubitak telefona nije bio slučajan te da je to bio Appleov vrhunski PR potez koji je privukao pažnju javnosti i dodatno povećao interes za nadolazećim modelom iPhonea.

Slična situacija sada se dogodila i ekipi u Googleu te je, prema pisanju Wireda, jedan njihov zaposlenik u kafiću 500 Club u San Franciscu izgubio prototip Nexus 4 pametnog telefona kojeg ova kompanija razvija u suradnji s LG-jem. Telefon je pronašao konobar Jamin Barton koji kaže da u kafiću pronalaze čak dvadesetak telefona tjedno, no većina vlasnika vrati se po svoj telefon u roku od 15 minuta – zanimljivo je da po ovaj telefon nitko nije došao.

Ovaj je uređaj bio poseban jer nije imao SIM karticu te se na njemu nalazila naljepnica 'Nije za prodaju', a kada ga je Barton pokazao jednoj svakodnevnoj mušteriji kafića (muškarac po imenu Dave), on mu je rekao da je to Googleov nadolazeći Nexus 4 pametni telefon. Dave je zatim kontaktirao Google te mu je Brian Katz iz te kompanije potvrdio da je to Googleov telefon te da će doći u kafić pokupiti telefon.

Googleov odgovor iPhoneu 5: Pripremaju pet novih telefona!

Katz je pokupio prototip novog Nexusa i u zamjenu za šutnju (barem do službene najave ovog telefona) ponudio Bartonu da će mu pokloniti novi smartphone. Barton nije pristao na ove Googleove uvjete i fotografije novog Nexusa prodao je novinarima Wireda te se nakon toga priča o Googleovom izgubljenom telefonu brzo raširila internetom.

Google je ovaj model Nexus telefona trebao predstaviti danas na konferenciji koju je zakazao u New Yorku, no ta je konferencija otkazana zbog uragana koji prijeti tom dijelu SAD-a. Fotografije i opcije Nexusa 4 internetom kruže već neko vrijeme te bi ovaj telefon trebao imati ekran dijagonale 4,7 inča, radit će na četverojezgrenom procesoru i posljednjoj verziji Androida.

Među brojnim komentarima teksta o izgubljenom Googleovom telefonu, većina je uvjerena kako je, baš kao i u Appleovom slučaju, ovdje riječ o PR potezu (pogotovo što nitko iz Googlea nije došao po 'izgubljeni tajni telefon'), a neke su osobe na Wiredovim stranicama sarkastično komentirale da će Apple uskoro tužiti Google zbog kopiranja njihovih PR poteza

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene