Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Nexus telefoni!

Googleov odgovor iPhoneu 5: Pripremaju pet novih telefona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google bi do kraja godine mogao predstaviti čak pet novih modela pametnih telefona u suradnji sa Samsungom, HTC-om, LG-jem, Sonyjem i Motorolom

Tijekom godine mobilne kompanije predstavile su brojne napredne pametne telefone – od HTC-a koji je početkom godine predstavio model HTC One X (nedavno je predstavljen i njegov nasljednik) preko Samsungova Galaxyja S3 i Notea 2, Nokijina modela Lumia 920 pa do novog iPhonea 5, a čini se da do kraja godine možemo očekivati još nekoliko vrhunskih modela koji će u potpunosti zaoštriti konkurenciju na smartphone tržištu.

Tu bi konkurenciju trebao zaoštriti Google koji će, prema pisanju Digitimesa, do kraja ovog mjeseca ili najkasnije do kraja godine predstaviti čak pet novih modela pametnih telefona u suradnji s kompanijama poput HTC-a, Samsunga, Sonyja, LG-a i 'svoje' Motorole.

iPhone 4S dobio opasnog konkurenta – model Galaxy Nexus

Google je do sada predstavljao samo jedan model Nexus smartphonea godišnje – prošle godine to je bio Galaxy Nexus kojeg su napravili u suradnji sa Samsungom, a čini se da će od ove godine promijeniti strategiju i predstaviti čak pet modela. Prema neimenovanim izvorima Digitimesa, Google će svojim partnerima dopustiti da predlože dizajn i hardverske specifikacije novih telefona, ali ti će modeli morati biti bazirani na "čistom" Androidu, odnosno kompanije neće moći modificirati Android s vlastitim softverom.

Ovakav način suradnje navodno zadovoljava i Google i mobilne proizvođače koji su se bojali da će nakon akvizicije Motorole Google početi s razvojem vlastitih telefona i time postati direktan konkurent svojim partnerima koji razvijaju Android pametne telefone.

Iako službenih informacija iz Googlea trenutno nema, na internetu su se pojavile glasine o dva telefona koje bi ova kompanija mogla predstaviti već krajem ovog mjeseca. Jedan od njih je nasljednik prošlogodišnjeg Galaxy Nexusa koji bi trebao imati isti 4,65 inčni ekran, ali će imati jači hardver, dok drugi model navodno priprema HTC te bi taj telefon (Nexus 5), osim nabrijanog hardvera, trebao imati i veliki pet inčni ekran.

Google predstavio najozbiljnijeg konkurenta iPadu!

Osim Googlea, u posljednje vrijeme ponovno su se pojavile glasine kako vlastiti smartphone priprema i Microsoft, ali njihov bi pristup mogao biti potpuno drugačiji od Googleovog te bi njihov telefon na tržištu direktno konkurirao modelima trenutnih partnera, što se nikako ne bi svidjelo Samsungu i HTC-u, a ponajviše Nokiji čiji budući uspjeh na tržištu ovisi upravo o mobilnim Windowsima i suradnji s Microsoftom.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene