Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo razloga

Evo zašto Facebook više nije cool!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Facebook kupio Instagram krenula je lavina kritika, a mnogi su s Instagrama izbrisali svoje fotografije da ih se Facebook ne bi dočepao. Naime, mnogi stručnjaci su Facebook počeli uspoređivati s 'Velikim bratom' koji prati svaki vaš korak, piše CNN.

U SAD-u oko 28% Amerikanaca nema pozitivno mišljenje o Facebooku, što je dvostruko više od onih kojima je mrzak Apple i čak tri puta više od Googlea. Korisnicima je posebno smetalo kada su shvatili koliko podataka Facebook prikuplja o njima.

Pročitajte i ovo Tko su najpopularniji ministri - 4 Najbolji i najgori Veliko istraživanje: Čak petorica ministara popularnija su od premijera. Za jednog člana Vlade 65 posto građana nikad nije ni čulo Crobarometar za svibanj 2020. - 15 Nakon koronakrize Crobarometar otkriva: Pada popularnost i Milanoviću i Plenkoviću, iznenađenje među SDP-ovim biračima

>> Saznajte sve što Facebook zna o vama!

Još 2009. AdWeek je napisao članak s naslovom 'Je li Facebook i dalje zanimljiv za uzrast od 18 do 24 godine?', a već godinu dana kasnije mediji bilježe kako Facebook koriste sve više roditelji te bake i djedovi čime odvlače mlade ljude od ove najpoznatije društvene mreže, piše CNN.

>> Zuckerbergova milijarda dolara razljutila milijune korisnika!

Novac, veličina i povjerenje mediji navode kao najvažnije faktore koji su doveli do nešto lošijeg imidža ove kompanije. Naime, Facebook zarađuje milijune upravo zahvaljujući podacima o svojim korisnicima koje prodaje drugim kompanijama, a tu se paralelno gubilo povjerenje od strane korisnika. Što se tiče veličine, poznato je da što kompanije postaju veće ljudi sve više propitkuju njihove motive.

>> Evo zašto je Instagram Facebooku vrijedio milijardu dolara

Zanimljivo je i da je Facebook pokrenut još 2004. godine, što je u internetskom svijetu prava vječnost. Prisjetite se samo MySpacea. A tu je i pitanje postavka privatnosti za što je i sam Facebook priznao da im stvara probleme.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene