Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisnici Instagrama brišu profile

Zuckerbergova milijarda dolara razljutila milijune korisnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni korisnici Instagrama nisu zadovoljni s Facebookovom akvizicijom te su mnogi od njih na društvenim mrežama najavili gašenje svojih profila.

Vijest da će Facebook preuzeti Instagram iznenadila je apsolutno sve – od tržišnih analitičara koji su obično 'upućeni u insiderske stvari' pa do običnih korisnika koji Instagram koriste za dijeljenje i uređivanje fotografija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za skoro 3 milijarde dolara Iznenađujuća akvizicija: Lenovo kupuje Motorolu od Googlea Slika nije dostupna 'Facebook za kompanije' Microsoft kupio Yammer za 1,2 milijarde dolara

Brojni novinari raspisali su se o potencijalnim razlozima ove akvizicije, no točan razlog još nitko ne zna. Na Tech Crunchu još su prošle godine pisali kako Facebook razvija vlastitu aplikaciju za uređivanja fotografija (korištenjem različitih filtara), no sada je jasno da su od toga odustali te da su odlučili kupiti već gotov proizvod s milijunima korisnika.

Veliki broj analitičara vjeruje da su dva glavna razloga za ovu akviziciju – dijeljenje fotografija i mobilnost. Naime, bez obzira na statuse i brojne aplikacije na Facebooku, mnogima je njegova najpopularnija opcija upravo dijeljenje fotografija, a akvizicijom ove kompanije, osim same aplikacije, Facebook je dobio i njene zaposlenike koji će mu pomoći u razvoju vlastitih filtara koji će se moći koristiti prilikom uploada fotografija na Facebook. S obzirom da je Instagram mobilna aplikacija, njene bi se opcije mogle koristiti i na Facebookovim mobilnim aplikacijama te ih tako dodatno unaprijediti.

Ipak, bez obzira što je Zuckerberg rekao da će Instagram nastaviti s poslovanjem kao i do sada te će mu Facebook samo pomoći sa svojom infrastrukturom i znanjem svojih inženjera, veliki broj korisnika ove aplikacije na društvenim mrežama najavio je da će izbrisati svoje fotografije i ugasiti profile na Instagramu jer ne žele imati nikakve veze s Facebookom.

Brojne stranice čak su objavile i upute kako downloadati fotografije koje su objavljene na Instagramu prije gašenja profila.

Korisnici su sada u strahu od dvije stvari – da će Facebook 'uništiti' Instagram, tj. da će ga vezati za Zuckerbergovu društvenu mrežu te da će sada imati problema s privatnosti svojih fotografija po čemu je Facebook ionako poznat – jedan je korisnik na Twitteru napisao kako sada fotografije s Instagrama postaju vlasništvo FBI-a.

Na Mashableu kažu da se svi korisnici Instagrama sada mogu pitati kada će ova popularna aplikacija postati 'samo još jedna obična aplikacija za Facebook', odnosno koliko će vremena proći dok ne nestane sve po čemu je Instagram bio poseban.

Sve do nedavno Instagram je bio dostupan samo korisnicima iPhonea, a u kratko vrijeme ova je aplikacija postala dostupna korisnicima Androida te će je uskoro moći koristiti i 850 milijuna korisnika Zuckerbergove mreže.

Među brojnim reakcijama korisnika koje su objavili na društvenim mrežama svakako treba izdvojiti dvije objave na Twitteru: 'Slika ne vrijedi tisuću riječi – ona sada vrijedi milijardu dolara' i 'Kodak je bankrotirao, a Instagram vrijedi milijardu dolara – dobro došli u 2012. godinu'.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene