Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv državnih poticaja

Romney u debati Tesla Motors nazvao 'luzerima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodeći u debati s Obamom razloge zašto bi država trebala prekinuti subvencionirati tvrtke koje se bave obnovljivim izvorima energije, Mitt Romney je relativno uspješnog proizvođača 'zelenih' automobila svrstao među 'luzere'.

U prvoj predsjedničkoj debati Baracka Obame i Mitta Romneya čulo se štošta, ali osim po pomalo iznenađujuće mlakom izdanju Obame i jednako tako iznenađujuće energičnom izdanju Romneya, teško da će tih 90 minuta ostati upamćeno po nekim velikim povijesnim izjavama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za njega to znači nastavak progona Assange: Obama je vuk u janjećoj koži Slika nije dostupna 'Okupani' u plavo Ovako je izgledalo nebo iznad New Yorka nakon Obamine pobjede

>> DNEVNIK.hr na prvoj debati: Obama potpuno podbacio, debata pripala Romneyu

Ipak, kako uočava Wired, jedan detalj koji je izašao iz Romneyevih usta u budućnosti bi njega ili Republikance mogao koštati, ako ničeg drugog, onda barem novčanih donacija tvrtki koje se bave obnovljivim izvorima energije.

Sipajući argumente protiv Obamine politike poticaja i poreznih olakšica takvim tvrtkama, uz propalu Solyndru (koja je prije bankrota pojela više od pola milijarde dolara poreznih obveznika) spomenuo je i vrlo uspješnu i hvaljenu kompaniju Tesla Motors, svrstavajući je među 'luzere'.

Premda je Tesla među korisnicima izdašnih državnih poticaja (od Obaminog Ministarstva energije dosad je primila 465 milijuna dolara), riječ je o tvrtki koja taj novac državi vraća bez ikakvih problema, a njezin je direktor čak najavio ubrzanu otplatu preostale svote.

Istini za volju, Teslina budućnost jest prilično neizvjesna, no ne može se osporiti da tvrtku vodi jedan od najvećih vizionara Silicijske doline te da je najnoviji model automobila kojim želi uvesti svojevrsnu revoluciju na tržište (Tesla S) redom dobio sjajne recenzije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene