Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za one koji ne žele korporativne 'spike'

Dosta vam je Facebooka? Evo alternativnih rješenja...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook je najveća društvena mreža na internetu. Mark Zuckerberg pustio je Facebook dionice na burzu. Čitava je stvar postala korporativna.

Facebook odsad možete očekivati kao regularnog gosta rubrika po svim ekonomskim stručnim novinama i televizijskim programima, a to je sve samo ne "cool". Ukoliko želite izbjeći korporativnu društvenu mrežu, koja je upravo ušla u svijet najvišeg biznisa, spasa ima. Alternative postoje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O političkoj alternativi Milanović: Ono što se nudi s druge strane nije dobro ni pošteno! Slika nije dostupna O vodstvu SDP-a Milanović: Znamo kamo idemo, jedino što idemo presporo!

>> Dionica Facebooka na 42 dolara: Stručnjaci nisu sigurni u isplativost ulaganja!

One postoje zapravo otkad postoji i Facebook, a ako se njih pita, oni ne bi imali ništa protiv da se pridružite upravo njima, ukoliko bježite od "godzile" Marka Zuckerberga.

Evo devet alternativnih društvenih mreža pa vi procijenite jesu li vrijedne promijene virtualnog okoliša.

Kao prvu ćemo navesti Pinterest, odnosno online ploču na kojoj možete organizirati stvari i podijeliti ih s drugima. Ako vas to nije zainteresiralo, možda će vas zainteresirati Tagged, koji sebe predstavlja kao društvenu mrežu za upoznavanje novih ljudi, prijatelja, ljubavi, zabavu i igranje igara.

Tu je i Path društvena mreža, koja je dostupna i kao aplikacija za iPhone i Android smartphone uređaje. Sljedeća alternativa je Pair, koja se promovira kao društvena mreža "samo za vas dvoje".

Za gorljive korisnike iPhonea postoji alternativa u obliku aplikacije Highlight, koja zapravo predstavlja još jednu društvenu mrežu, prisutnu u više od 70 zemalja svijeta. Tu su i aplikacije za smartphone uređaje Circle i Kismet.

Banjo društvena mreža, koja ima i svoje smartphone verzije, šalje vam obavijesti kad su vaši prijatelji blizu vaše lokacije pa se tako možete lakše pronaći. Alternativa Facebooku je i Nextdoor, društvena mreža zatvorenijeg tipa, namijenjena za susjedstva i gradske četvrti.

Društvena mreža Roamz, koju navodimo kao posljednju alternativu, ističe kako je njihova prednost pronalazak tajnih mjesta za koje samo "lokalci" znaju, npr. neki super klub za izlazak, koji nije u središtu pozornosti, ili malo poznat, ali dobar restoran.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene