Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak Dotcoma!

Do kraja godine stiže nova verzija MegaUploada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog policijskih propusta osnivač MegaUploada mogao bi izbjeći izručenje u SAD, a u među vremenu priprema novu verziju ovog servisa!

Kada je početkom godine u spektakularnoj akciji na Novom Zelandu uhićen 'najpoznatiji svjetski pirat' Kim Dotcom i nakon što mu je zaplijenjena sva imovina, mnogi su zaključili kako je ovo kraj karijere i osebujnog života kakvog je vodio Dotcom. No, s vremenom se situacija promijenila te Dotcom sada na slobodi čeka odluku o izručenju SAD-u, a u isto vrijeme priprema servis koji će naslijediti MegaUpload i sigurno uznemiriti velike diskografske kuće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ovo je tek početak! Zbog dijeljenja JEDNOG filma na internetu kažnjen sa 650 tisuća dolara! Slika nije dostupna Opasnost i za korisnike Velika akcija protiv pirata: Policija udarila 'tamo gdje najviše boli'

Povratak najpoznatijeg pirata: Dotcom priprema Megabox!

Taj bi novi servis trebao biti, barem kako Dotcom kaže, sto posto legalan te će glazbenicima omogućiti prodaju pjesama bez uplitanja diskografskih kuća, odnosno besplatno skidanje glazbe, pri čemu bi glazbenici zarađivali od oglašavanja. Posljednje informacije koje je Dotcom objavio kažu da je taj njegov servis nazvan Megabox 90 posto spreman i da njegovo lansiranje možemo očekivati do kraja godine, a dodao je da su spremni i odvjetnici, partneri i investitori koji ga će podržati i financirati.

Dotcom je, nakon što je neko vrijeme proveo u zatvoru, pušten na slobodu (uz različita ograničenja naravno) te sada čeka odluku suda u Novom Zelandu koji bi trebao odlučiti hoće li ga izručiti SAD-u ili ne. Iako se na početku činilo da će gotovo sigurno završiti u rukama FBI-a koji upravo na njemu želi pokazati da su krenuli u veliki rat protiv pirata, neke posljednje informacije govore da su obavještajne službe i policija loše obavile svoj posao te da bi Dotcom mogao ostati slobodan, odnosno Novi Zeland ga možda neće izručiti SAD-u.

Kakav udarac za FBI: Pretres Dotcomove kuće bio je nezakonit!

Naime, novozelandski je sud prije nekoliko mjeseci donio odluku kako je pretres Dotcomove kuće obavljen na temelju nezakonitog naloga, a sada su na BBC-u objavili kako se pokreće istraga oko prisluškivanja Dotcoma jer postoji mogućnost da je on nezakonito prisluškivan.

Kako sada stvari stoje, FBI traži izručenje na temelju podataka koje su nezakonito zaplijenili s njegovih računala i na temelju prisluškivanja koje je također bili nezakonito te bi se ovaj slučaj za FBI mogao pokazati kao totalna katastrofa.

Kim Dotcom u međuvremenu igra video igre, druži se s poznatim osobama poput jednog od osnivača Appela Stevea Wozniacka i očekuje konačnu odluku o izručenju SAD-u za koju se nada da će biti negativna tako da će moći ostati u Novom Zelandu i pokrenuti novu (i legalnu) verziju MegaUploada.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene