Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugačiji Galaxy

Ovo je PRVI telefon sa zakrivljenim ekranom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung je napokon predstavio pametni telefon sa zakrivljenim ekranom čija dijagonala iznosi 5,7 inča i koji radi na četverojezgrenom procesoru

Nakon što su iz Samsunga i LG-a nedavno najavili razvoj pametnih telefona koji će imati zakrivljene ekrane, Samsung je danas predstavio prvi takav smartphone na svijetu. Galaxy Round napredni je model sa snažnim hardverom i velikim super AMOLED ekranom dijagonale 5,7 inča te je sličan nedavno predstavljenom phabletu Galaxy Note 3, a najveća razlika između ovih modela je upravo u ekranu – iako su dijagonala i rezolucija (1920x1080 piksela) iste, Note ima klasičan ravni ekran, dok Round ima zakrivljeni ekran koji bi trebao omogućiti neke nove načine korištenja samog telefona.

Ovo su novi mobilni telefoni sa ZAKRIVLJENIM i SAVITLJIVIM ekranima

Jedan od tih noviteta jest opcija nazvana Roll Effect – kada je telefon položen, dovoljno ga je samo nakriviti na jednu stranu i na ekranu će se prikazati osnovne informacije s telefona poput vremena, baterije, datuma, pristiglih poruka i obavijesti. Na ovaj način korisnici ne bi trebali pritiskati tipke kako pogledali obavijesti koje ih zanimaju, već će biti dovoljno samo malo nakriviti telefon.

Također, Galaxy Round dolazi i s Gravity Effect opcijom koja, kako prenose na The Next Webu, donosi 'vizualnu interakciju' koja iskorištava zakrivljenost ekrana te novim i zanimljivim načinom upravljanja glazbom, videozapisima i fotografijama. S obzirom da je riječ o jako velikom pametnom telefonu, odnosno phabletu, u Samsungu posebno napominju da zakrivljenost njegovog ekrana omogućava lakše držanje telefona u ruci.

Što se hardvera tiče, Galaxy Round radi na četverojezgrenom 2,3GHz procesoru i ima 13MP kameru, a pokreće ga Googleov mobilni operativni sustav Android, verzija 4.3. Nakon Samsunga, sljedeće godine bi i LG trebao predstaviti svoj model telefona koji će imati zakrivljeni ekran te bi njegova dijagonala trebala iznositi 6 inča.

 Samsung prikazao ekran budućnosti!

Cijena Galaxy Rounda na tržištu Južne Koreje iznosit će oko tisuću dolara, a još nije poznato kada će se ovaj model pojaviti i na drugim tržištima, poput europskog i američkog.

Kako se vama čini Galaxy Round – je li riječ o korisnoj inovaciji ili, kako smatraju novinari nekih tehnoloških portala, zanimljivom uređaju čiji zakrivljeni ekran i nema neku konkretnu svrhu? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene