Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talačka kriza u Grčkoj

Zloglasni plaćeni ubojica uzeo taoce u grčkom zatvoru, prijetio bombama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alket Rizaj je poznat po dvama bijegovima helikopterom iz grčkog zatvora. Danas je opet naumio bježati, ali ovoga puta automobilom. Uzeo je šestero talaca i zaprijetio detonacijom eksplozivnih naprava.

Zloglasni albanski plaćeni ubojica Alket Rizaj, poznat po dvama spektakularnim bijegovima helikopterom iz grčkih zatvora, ponovno je bio u akciji. U središnjem dijelu Grčke uzeo je šestero ljudi za taoce u zatvoru u koji je smješten po uhićenju nakon posljednjeg bijega.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske

>> VIDEO 'Prsata pljačkašica' završila u zatvoru

Kako prenosi BBC, od vlasti je zatražio automobil za novi bijeg, a u suprotnom je obećao aktivirati eksplozivne naprave kojima se tobože oboružao. Pregovori s njim trajali su satima, a naknadno se ispostavio da je uz sebe imao tek nekoliko noževa, što doduše nije umanjivalo opasnost situacije.

Prema fotografijama s lica mjesta, dio talaca su bili zatvorski čuvari. Grčki portal Parapolitika javlja da su zatvor okružili komandosi koji su u jednom trenutku pokrenuli operaciju spašavanja - uspjeli su uz pomoć dimnih bombi osloboditi tek jednu osobu.

Rizaj je u konačnici odustao od cijele operacije jer je shvatio da je oko zatvora previše policajaca, a ovoga puta ipak nije imao na raspolaganju helikopter.

On inače ima dvije pravomoćne presude za ubojstvo, a 2006. i 2009. godine uspio je helikopterom pobjeći iz zatvora u Ateni. Nakon posljednjeg bijega na slobodi je proveo oko devet mjeseci, nakon čega je prebačen u najstrože čuvani zatvor Malandrino. Uprava atenskog zatvora zbog Rizajevih je dvaju bijegova smijenjena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene