Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda vas iznenadi naziv

Židove ŠOKIRALO ime ovog sela, traže promjenu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor židovske grupe pisao je francuskom ministru od kojeg je zahtjeva promjenu imena sela 'Smrt Židovima' koje se nalazi južno od Pariza.

Ugledna židovska grupa zahtjeva novo ime za selo 'Smrt Židovima' (La-mort-aux-Juifs) koje se nalazi južno od Pariza.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

Shimon Samuels, direktor međunarodnih poslova Simon Wiesentha centra napisao je francuskom ministru Bernardu Cazeneuveu da je ostao šokiran kada je vidio kako postoji selo pod tim imenom. 'Šokantno je kako se to ime zadržalo već 70 godina koliko je prošlo otkad se Francuska oslobodila nacizma', napisao je Samuels.

Grad koji ima pamtljivo ime: Kraće od ovoga ne može

Selo koje broji 289 stanovnika s tim se ne slaže "To je apsurdno. To ime oduvijek postoji', rekla je Marie-Elizabeth Secretand. Nadodala je kako ime postoji od srednjeg vijeka i da se tradicija mora poštovati. 'Prethodna općinsko vijeće, prije najmanje 20 godina, već je odbilo promijeniti ime ovog zaseoka', objasnila je.

Nedavno se sličan slučaj dogodio u Španjolskoj gdje su stanovnici sela 'Castrilo je ubio židove' glasali za promjenu imena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene