Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije šala

Grad koji ima pamtljivo ime: Kraće od ovoga ne može

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški grad prava je suprotnost selu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch čije je ime sastavljeno od čak 58 slova.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch najduži je naziv nekog sela. Nalazi se u Walesu i ime mu sadrži 58 slova, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja" Slika nije dostupna 'A' umjesto 'o' VIDEO Hrvatsko selo u kojem je jedno slovo učinilo veliku razliku

Njegova potpuna suprotnost je norveški grad najkraćeg imena na svijetu, a to je samo jedno slovo - Å. Kraće od ovoga ne može.

Kontroverzna teza: Da je uragan Katrina imala muško ime ubila bi manje ljudi?!

Å nije ime dobio kako bi privukao pozornost javnosti. Radi se o staronorveškoj riječi za malu rijeku. U Norveškoj zapravo postoji najmanje sedam sela ovog imena, ali ovo smješteno na otocima Lofoten je najpopularnije među turistima.

Mjesto popularnost može zahavliti i britanskom komičaru Paulu Parryju . On je 2004. godine odlučio biciklom putovati od točke A do točne B, odnosno biciklirati od Å u Norveškoj do Bee u Nebraski. Tehnički, ovaj put je uključivao i putovanje oceanom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene