Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje je dramatično

Zbog poplava na sjeveru Engleske Cameron obećao dodatne postrojbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave su posljedica obilnih kiša koje su zahvatile to područje zadnjih dana poplavivši gradove i sela i primoravši spasioce da koriste gumene čamce za kretanje ulicama.

Britanski premijer David Cameron najavio je u nedjelju raspoređivanje dodatnih postrojbi kako bi se priteklo u pomoć stanovništvu ugroženom poplavama koje su dosegle "neviđenu" razinu na sjeveru Engleske.

Pročitajte i ovo Poplave Hong Kong Crno upozorenje FOTO Crna oluja potopila Hong Kong: Najveća kiša u 140 godina poplavila ceste i uzrokovala velike odrone Poplave na Jugoistoku Europe Naselja pod vodom Raste broj stradalih u snažnoj oluji koja hara jugoistokom Europe: "Nikad nismo doživjeli nešto poput ovoga tijekom svih tih godina"

"Upravo sam predsjedao kriznom sastanku o neviđenim poplavama", kazao je na Twitteru britanski premijer.

"Rasporedit će se dodatne postrojbe", obećao je on, dok jedinica pukovnije vojvode od Lancastera već sudjeluje, pored lokalnih vlasti i dobrovoljaca Crvenog križa, u operacijama evakuacije i borbe protiv poplava.

David Cameron je također kazao da će cjelokupne snage za borbu protiv poplava, zadnjih tjedana kritizirane, biti nanovo procijenjene.

"Nasipi protiv poplava, stalni kao i privremeni, odigrali su ključnu ulogu, ali je jasno da u nekim slučajevima nisu bili dostatni te moramo vidjeti treba li učiniti nešto više", rekao je on na BBC-ju.

Poplave su posljedica obilnih kiša koje su zahvatile to područje zadnjih dana poplavivši gradove i sela i primoravši spasioce da koriste gumene čamce za kretanje ulicama.

Tvrtka Electricity North West objavila je tijekom jutra da radi bez prestanka kako bi vratila struju u 7500 kućanstava.

Sjeverozapad Engleske početkom prosinca su već zahvatile jake poplave prouzročivši stotine milijuna eura štete. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene