Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aimee Copeland ne posustaje

Zbog opake bakterije ostala bez šaka i nogu, ali to je nije pokolebalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije godinu dana Aimee Copeland zarazila se bakterijom zbog koje su joj amputirane obje šake i noge. Unatoč tome nije klonula duhom i odlučila si je ispuniti sve želje i snove.

Priča o Aimee Copeland inspirira ljude diljem svijeta. Ona se u svibnju prošle godine zarazila opakom bakterijom koja jede meso. Liječničke prognoze bile sve samo ne optimistične. Aimee je ostala bez obiju šaka i nogu no nije izgubila vedar duh.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uznemirujući prizori Procurila snimka brutalnog premlaćivanja u zadarskom kafiću: Djevojku (18) bacio na pod te udarao šakama i nogama Buruli Ulcera je zarazna bolest koja se pojavljuje kao bezbolna kvrga ili oteklina i pretvara se u veći čir (Foto: University of Melbourne) PRAVI MISTERIJ Panika u Australiji: Kontinentom se širi opasna bakterija koja jede ljudsko meso, a nitko ne zna zašto

Ova 25-godišnjakinja nije posustala pred invaliditetom i postala inspiracija mnogima koji žive s istim problemima kao i ona. 'Bez obzira na to što vam se dogodi, bez obzira na okolnosti u kojima živite, u svijetu postoji toliko radosti i morate je pronaći', rekla je Aimee.

>> Zaražena bakterijom koja jede meso: Ne posustaje iako je već izgubila nogu!

Unatoč invaliditetu Aimee nije klonula duhom. I nakon nesreće nastavila je studirati te će ovaj mjesec i diplomirati psihologiju na Sveučilištu Zapadne Georgije, a primljena je i na magistarski studij socijalnog rada, piše NY Daily News.

Sljedeći mjesec Aimee će se uputiti i u specijaliziranu tvrtku koja proizvodi bioničke proteze kako bi si ispunila još jednu želju te ponovno prohodala.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene