Obavijesti Video Pretražite Navigacija
24-godišnja studentica

Zaražena bakterijom koja jede meso: Ne posustaje iako je već izgubila nogu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aimee Copeland, 24-godišnja studentica iz Georgije, svojim je oporavkom zapanjila liječnike koji su joj davali gotovo nikakve šanse za preživljavanje.

Studentica iz Georgije, unatoč lošim liječničkim prognozama, nastavlja borbu za život protiv infekcije rijetkom bakterijom koja jede meso.

Pročitajte i ovo Riba tilapija Zamalo je umrla Pojela ribu i sada se bori za život! Amputirali joj noge i ruke, dobila sepsu: "Ovo se moglo dogoditi bilo kome od nas" Mathias Uribe Strašan slučaj Mislili su da 14-godišnjak ima gripu, a onda su mu amputirali ruke i noge: Počeli su mu otkazivati organi

>> Znanstvenika ubila bakterija vrlo opasnog soja, strahuje se od epidemije

Aimee se bakterijom zarazila 1. svibnja na izletu s prijateljima. Tijekom penjanja na užadi kućne izrade iznad rijeke Tallapoosa pala je i zadobila ogrebotinu na kuku. Potom je pala u rijeku i liječnici pretpostavljaju da je tada u tijelo kroz ranu ušla bakterija Aeromonas hydrophila. Nakon nekoliko dana zbog bolova je potražila liječničku pomoć. Kada su shvatili da se zarazila bakterijom koja jede meso liječnici su je poslali na operaciju. Amputirali su joj nogu, a sada joj prijeti i amputacija prstiju na ruci.

Aimee, koja se nalazi na odjelu intenzivne njege, još ne zna da je izgubila nogu, no čini se kako nije klonula duhom. 'Vidjeli smo je kako se smiješi. Igrali smo neke igrice i činila se vrlo stimulirana. Sestre su se smijale i kazale kako se činilo da se u njezinoj sobi odvija neki kviz', ispričao je njezin otac Andy Copeland.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Liječnici su optimistični, a Aimeena obitelj i prijatelji su se udružili kako bi joj povećali šanse za preživljavanje - osnovali su Fond kako bi prikupili novac za troškove liječenja te organizirali nekoliko događanja na kojima su se prikupljala sredstva te dobrovoljno darivanje krvi. Borba za život mlade studentice potaknula je čak i one koji je nisu poznavali da se uključe u kampanju i doniraju novac, čak i nekoliko banaka.

'Hvala vam za sve molitve i podršku koju dajete Aimee, napisao je njezin otac na svojem blogu. 'Obećajem vam da ćete jednog dana vidjeti i čuti moć vaših molitava kada vam Aimee sama ispriča svoju priču'. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene