Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlačenje ili ne?

Zbog Afganistana pala nizozemska vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska koalicijska vlada pala je zbog neslaganja oko produljenja misije nizozemske vojske u Afganistanu, objavio je premijer Jan Peter Balkenende.

'Predstavit ću kraljici kasnije tijekom dana ostavke ministara i državnih tajnika' laburističke stranke, rekao je Balkenende na konferenciji za novinare u Den Haagu održanoj nakon maratonskih razgovora započetih u petak koji su se oduljili do ranih jutarnjih sati u subotu. Ministri tri koalicijske stranke okupili su se u petak kako bi raspravili o zahtjevu NATO-a koji želi da Nizozemska ostane još jednu dodatnu godinu u Afganistanu, do kolovoza 2011.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati"

>> Afganistan: Poginula šestorica NATO-ovih vojnika

Nizozemska, koja je u Afganistanu od 2006., ima raspoređenih gotovo 2.000 vojnika, a u tih nekoliko godina poginuo je 21 vojnik. Po ranijoj odluci vlade koju je prihvatio i parlament, povlačenje nizozemskih vojnika iz Afganistana treba početi u kolovozu i završiti krajem ove godine. Laburistička stranka, jedna od tri stranke koalicijske vlade, kategorički je bila protiv produljenja misije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene