Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok su pisale test

Šokantna priča: Otimaju djevojčice te ih prodaju za 12 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke od oko 200 školarki su navodno i prodavane po 12 dolara militantima iz skupine Boko Haram.

Više od 200 nigerijskih školarki koje su prije dva tjedna kidnapirane iz srednje škole u Chiboku prisiljene su udavati se za svoje otmičare, islamske ekstremiste, piše Huffington post.

Pročitajte i ovo Žene i djevojke u kampu u Nigeriji (Foto: AFP) ČUDOM PREŽIVJELE Šokantna ispovijest žena spašenih od Boko Harama: Spasioci su se pokazali još gorima - "Silovali su nas i izgladnjivali..." Dapchi (Foto: AFP) Povorkom vozila ušli u grad Boko Haram ponovno oteo više od 100 djevojčica

Roditelji školarki tvrde da su i prodavane po 12 dolara (2000 naira) ostalim militantima iz nigerijske islamističke skupine Boko Haram koji nisu sudjelovali u otmici.

Protivnici 'zapadnjačkog obrazovanja' iz škole oteli više od 100 učenica

Informacije o prisilnoj udaji svojih kćeri za otmičare roditelji su dobili od seljaka koji žive u blizini granice Nigerije i Kameruna, gdje su poznata skrovišta Boko Harama. Prema nepotvrđenim informacijama, neke od djevojaka prebačene su i izvan Nigerije, u Kamerun i Čad. Stoga će nigerijska vlada trebati međunarodnu pomoć kako bi spasila školarke koje su uglavnom stare između 16 i 18 godina.

Pedesetak djevojaka uspjelo je pobjeći svojim otimačima prvog dana zatočeništva, no 220 ih se još smatra nestalima. Otmica se dogodila dok su pisale test iz fizike.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene