Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Wolfgang Schuessel podržao proširenje EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel se u govoru održanom na završnom okupljanju u sklopu predizborne kampanje uoči održavanja parlamentarnih izbora založio za proširenje EU-a, uključujući i ulazak Hrvatske u Uniju.

Šef austrijske Pučke stranke je, među ostalim rekao kako podupire odluku EU-a da joj se od 1. siječnja pridruže Rumunjska i Bugarska, inzistirajući i na primanju Hrvatske u blok.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobre vijesti Europski povjerenik: Riješite još par prepreka i u Europi ste Slika nije dostupna Leterme kod premijerke Kosor 'Pristupanje Hrvatske EU pitanje je moralne dužnosti'

'Želim da iskoristimo priliku koju nam pruža Europa', izjavio je Schuessel. Nije spominjao Tursku, s većinskim muslimanskim stanovništvom, čijem se mogućem pokušaju da uđe u EU protivi velik broj austrijskih državljana. 

Promatrači pretpostavljaju kako je njegova izjava 'išla na račun' radikalne desne Slobodarske stranke koja je u svojoj kampanji biračima obećala kako će zemlju nastojati osloboditi nekih stranih imigranata.

Istraživanja javnog mišljenja pokazala su da će rezultati utrke
između vladajuće Pučke stranke i oporbene Socijaldemokratske stranke (lijevog centra) biti vrlo tijesni, a borba za treću stranku u zemlji vodit će se između radikalne Slobodarske stranke i stranke Zelenih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene