Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć Anonymousa

Wikileaks objavljuje 5 milijuna e-mail poruka privatne obavještajne službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
WikiLeaks je danas počeo objavljivati više od pet milijuna poruka elektronske pošte kompanije za sigurnosne analize Stratfor iz Teksasa, koja se dovodi u vezu s američkom Centralnom obavještajnom agencijom (CIA), prenosi Reuters.

E-mailovi do kojih su došli hakeri, mogli bi skinuti maske osjetljivih izvora i rasvijetliti obavještajne krugove koje koristi Stratfor. Kompanija je priopćila kako objavljivanje ukradenih poruka predstavlja pokušaj zastrašivanja i ušutkivanja, ali i da ona neće podleći pritisku.

Pročitajte i ovo Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će" Granični prijelaz Eagle Pass - 2 kriza u Americi Slijedi li kaos na granici? Konvoj kamiona sve bliže, organizatori najavljuju dolazak tisuće vozila

>> Wikileaks seli servere na brod u međunarodnim vodama

Neki objavljeni e-mailovi 'možda su lažirani ili izmijenjeni, a neki mogu biti autentični', navodi se u priopćenju. Stratfor je naglasio kako neće objašnjavati sadržaje ovih poruka, niti potvrđivati njihovu vjerodostojnost.

'Naša imovina je ukradena i mi nećemo biti žrtve dva puta tako što ćemo pristati odgovarati na pitanja', dodaje se u tekstu. WikiLeaks nije priopćio na koji način je došao do vanjske i unutarnje korespondencije kompanije sa sjedištem u Austinu, u američkoj državi Teksas.

Hakeri koji se dovode u vezu s tajnovitom organizacijom Anonymous priopćili su početkom godine kako su ukrali elektronsku poštu oko 100 djelatnika Stratfora. Grupa je tada rekla i kako planira objavljivanje podataka kako bi javnost doznala 'istinu' o Stratforovim operacijama.

Među 30.000 pretplatnika na Straforove informacije, našli su se i bivši američki glavni tajnik Henry Kissinger te potpredsjednik Dan Quayle.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene