Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele biti van dosega

Wikileaks seli servere na brod u međunarodnim vodama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Serveri Wikileaksa bit će postavljeni na brodu u međunarodnim vodama kako bi bili izvan dometa američkog zakona.

Investitori Wikileaksa rade na završavanju ugovora o kupovini broda, koji će biti u međunarodnim vodama, a na kojem će bili serveri te web stranice i na taj način će zaposlenici i osnivač Julian Assange bili izvan dometa američkog zakona.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća...

>> Julian Assange podnio žalbu Vrhovnom sudu u Londonu

'On nije idiot, on je zapravo vrlo pametan', rekao je neimenovani izvor za Fox News. Otkako je Assangeova web stranica objavila povjerljive informacije, on je izazvao je bijes State Departmenta i Bijele kuće.

Vojnik Bradley Manning, koji je optužen za curenje povjerljivih podataka prema Wikileaksu, ukoliko bude optužen, može dobiti i kaznu doživotnog zatvora.

U isto vrijeme, protiv Assangea se sudski postupak za seksualni napad u Švedskoj, što on negira i tvrdi da je to zavjera protiv njegovog ugleda i posla. U međuvremenu Wikileaks počinje vlastiti televizijski show, čiji je scenarist Assange, a namjera mu je da što više ljudi dobije uvid u rad Wikileaksa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene