Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašni podaci

Postoji cijela jedna nevidljiva grupacija bolesnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Širenje ebole zapadnom Afrikom ubrzano je zbog poteškoća u evidentiranju broja oboljelih, a pokrpavanje krupnih rupa u spoznajama ključno je za obuzdavanje te epidemije, objavili su zdravstveni stručnjaci.

Podaci Ujedinjenih naroda i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) pokazuju da je broj slučajeva u toj regiji do 29. rujna došao do 7423, a umrlo je 3355 ljudi. Vjeruje se da je stvarni broj znatno veći.

Pročitajte i ovo Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..." Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Mnogi pacijenti nisu registrirani jer nisu dobili zdravstvenu skrb, zato što ih je uplašena obitelj možda skrila ili su ih odbile prekrcane ambulante. Neka su se sela pretvorila u "zonu sjena", a otpor seljaka ili udaljenost sasvim onemogućuju nadzor broja oboljelih.

Američki snimatelj zaražen ebolom

U Liberiji golem broj prethodno nepoznatih pacijenata koji se pojave čim se negdje otvori zdravstvena ustanova "sugerira da postoji cijela jedna nevidljiva grupacija bolesnika", objavio je u kolovozu WHO.

Prošli tjedan su američki Centri za nadzor i prevenciju bolesti (CDC) procijenili da će do kraja rujna u Liberiji i Sijeri Leoneu biti osam tisuća prijavljenih slučajeva, ali i da je stvarni podatak vjerojatno 21 tisuća.

WHO vjeruje da su njegovi podaci najbolji, ali priznaje da su brojke vjerojatno premalene te da se "ozbiljno trudi" pročistiti podatke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene