Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ebola prijeti svima

Američki snimatelj zaražen ebolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac koji je radio u Liberiji kao slobodni novinar za američku postaju NBC News zaražen je virusom ebole i uskoro će biti vraćen u SAD, objavio je NBC

"Zaraženi novinar angažiran je u utorak kao drugi snimatelj za medicinsku dopisnicu NBC Newsa, liječnicu Nancy Snyderman", koja se nalazi u glavnom gradu Liberije Monroviji s još tri zaposlenika NBC-ja, po internet stranici postaje.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

Snimatelj je "počeo pokazivati simptome u srijedu, osjetivši umor i bolove. U okviru rutinske provjere temperature, otkrio je da ima laganu vrućicu", piše na stranici. "Smjesta je sam sebe smjestio u karantenu i zatražio mišljenje liječnika."

Strah u SAD-u: Oboljeli od ebole bio je u kontaktu s čak 80 ljudi

U centru za njegu Liječnika bez granica podvrgnut je pretragama u četvrtak i pokazalo se da su pozitivne. Radi se o četvrtom Amerikancu koji se zarazio ebolom u Liberiji. Ostala trojica zaražena su dok su radili za karitativne organizacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene