Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Afganistanu

Washington Post: Karzai i Abdulah u drugome krugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istrage o prijevarama u prvom krugu afganistanskih predsjedničkih izbora smanjile su postotak dobivenih glasova aktualnog predsjednika Hamida Karzaija na 47 posto, što drugi krug čini izglednim, piše Washington Post.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, Post piše da će neovisno povjerenstvo koje istražuje prigovore rezultate prvog kruga objavljeti tijekom današnjeg dana ili u subotu. Prvi rezultati davali su Karzaiju 54 posto važećih glasova i glatku pobjedu nad najvećim suparnikom, bivšim ministrom vanjskih poslova Abdulahom Abdulahom.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna 'Zakon nas obvezuje' Afganistan: Drugi izborni krug unatoč odustajanju Abdulaha

Već je ranije afganistanski veleposlanik u Washingtonu Said Džavad dao naslutiti da je drugi krug izbora vjerojatan, a New York Post je objavio da je Karzaijeva adminstracija već upoznata s tom činjenicom i da se priprema za drugi krug. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene