Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U šumi

Poljska objavila čiji je dron pao u blizini vojnog centra za obuku

dron, letjelica
dron, letjelica Foto: Getty Images
Dron je pronađen u šumi u blizini sela Trzebien, nakon što je prolaznik nazvao hitne službe i rekao da je vidio objekt kako pada.

Vojnu izviđačku bespilotnu letjelicu koja se kasno u utorak srušila u jugozapadnoj Poljskoj koristili su američki vojnici za trenažni let, priopćilo je u petak poljsko ministarstvo obrane.

Privatni radio RMF izvijestio je ranije da je dron pronađen u šumi u blizini sela Trzebien na jugu Poljske nakon što je prolaznik nazvao hitne službe i rekao da je vidio objekt kako pada na tom području.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 7 Cirkus u visokom domu Milanović ipak stigao u Sabor: Na izvanredno zasjedanje dovukao ga je Zekanović

"Dobijene informacije pokazuju da je tijekom trenažnog leta američkih vojnika izgubljen kontakt s dronom koji je zatim pao na šumsko područje", napisalo je ministarstvo obrane u odgovoru e-mailom na pitanja Reutersa.

"Nitko nije ozlijeđen, niti je nastala ikakva šteta... Dron je preuzela američka strana, u čijem je vlasništvu."

Dok bjesni rat u susjednoj Ukrajini, članica NATO-a Poljska u pripravnosti je zbog povreda zračnog prostora nakon incidenata u studenom i prosincu u kojima su projektili pali na njezin teritorij.

Pročitajte i ovo Stiže novo nevrijeme Pripazite Civilna zaštita poslala poruku građanima: "Pratite naša upozorenja, prognoze i podatke"

Područje na koje je dron pao nalazi se u blizini vojnog centra za obuku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene