Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strašno!

FOTO Vođa kulta optužen za ubojstvo 191 djeteta, pronašli više od 400 leševa: Izgladnjivao ih do smrti da odu u raj

Mjesto na kojem su živjeli članovi kulta koji su se izgladnjivali do smrti - 1
Mjesto na kojem su živjeli članovi kulta koji su se izgladnjivali do smrti - 1 Afp
Aktualno Galerija Istraga masovnih grobnica u Keniji Istraga masovnih grobnica u Keniji Foto: Afp Paul Mackenzie Paul Mackenzie Foto: Afp Mjesto na kojem su živjeli članovi kulta koji su se izgladnjivali do smrti - 1 Mjesto na kojem su živjeli članovi kulta koji su se izgladnjivali do smrti - 1 Foto: Afp Spašavanje člana kulta čiji su se članovi izgladnjivali do smrti - 2 Spašavanje člana kulta čiji su se članovi izgladnjivali do smrti - 2 Foto: Afp +1 Spašavanje člana kulta čiji su se članovi izgladnjivali do smrti - 1 Galerija 1/6 >>
U šumi Shakaholi u Keniji ekshumirana su tijela više od 400 osoba. Mnogi od njih bila su samo djeca koja su doslovce gladovala do smrti prema naredbi vođe kulta kako bi mogla otići u raj.

Vođa kenijskog kulta Paul Mackenzie i njegovih 29 suradnika optuženi su u utorak za ubojstvo 191 djeteta čija su tijela pronađena zakopana u šumi. Ukupno su otkriveni posmrtni ostaci više od 400 osoba. 

Svi optuženici zanijekali su optužbe iznesene pred sudom u obalnom gradu Malindi. Utvrđeno je da je jedan osumnjičenik psihički nesposoban za suđenje.

Tužitelji kažu da je Mackenzie naredio svojim sljedbenicima da izgladnjuju sebe i svoju djecu do smrti kako bi mogli otići u raj prije kraja svijeta.

Bio je na čelu pokreta Good News International Church

Paul Mackenzie uhićen je prošlog travnja nakon otkrića tijela u šumi Shakaholi, odakle je ekshumirano više od 400 tijela. Već je bio optužen za zločine povezane s terorizmom, ubojstvom iz nehata i mučenjem. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene