Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretražuju planine

NACISTIČKO BLAGO Novi obrat u slučaju nestalog vlaka punog zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lovci na blago zatražili su isplatu prije nego što otkriju točnu lokaciju na kojoj se nalazi vlak.

Izgubljeni vlak pun nacističkog blaga pronađen je na području našeg grada, potvrdio je zamjenik gradonačelnika Walbrzycha Zygmunt Nowaczyk.

Na konferenciji za novinare kazao je kako su gradsku upravu kontaktirali odvjetnici dvojice muškaraca, lovaca na blago, koji tvrde da su u planinama Walbrzycha pronašli davno izgubljeni vlak. Međutim, zatražili su da im se prije nego što otkriju točnu lokaciju isplati 10 posto vrijednosti od otkrivenog blaga koje bi moglo biti vrijedno milijune i milijune eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Zastava sa svastikom izvješena na njemačkoj željezničkoj postaji Ilustracija Sve je poricao Umro najstariji čovjek koji je osuđen za zločine počinjene tijekom holokausta: Ni dana nije proveo u zatvoru



'Naš grad puno je tajnovitih priča zbog njegove povijesti. No, sada možemo službeno potvrditi - nešto smo pronašli. No, od odvjetnika nismo dobili točnu lokaciju. No, taj vlak je vojni vlak. Ne spominje se nikakvo blago,samo vojna oprema', kazao je Nowaczyk.

NAKON ODUŠEVLJENJA - OPREZ Nacistički vlak u kojem je navodno zlato možda je miniran?!

Prema pričama koje kolaju već desetljećima, krajem Drugog svjetskog rata Nijemci su, bježeći pred Crvenom armijom, na vlak dugačak 150 metara i pod teškom oružanom pratnjom, ukrcali blago iz poljskih muzeja te onog koje su oteli građanima, Židovima, s još 23 kutije pune zlatnih poluga. Vlaku se navodno izgubio svaki trag u planinama, piše Independent.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene