Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusija demonstrira silu

Prema Siriji plovi fregata naoružana krstarećim projektilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je poslala admirala Gligoroviča da se pozicionira između američkih brodova nakon što je Putin osudio napad na Siriju kao čin agresije.

Vladimir Putin preusmjerio je fregatu s rutinskog putovanja te je poslao da zaštiti Siriju od daljnjih američkih zračnih napada, što je pojačalo strahove oko mogućeg konflikta između Rusije i Zapada.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Ruski predsjednik Vladimir Putin Poginulo 139 osoba Putin o pokolju u Moskvi: "Znamo tko je počinio zločin, ali zanima nas jedna druga stvar..."

Moskovski izvor tvrdi da ratni brod, naružan krstarećim projektilima, treba stići na prostore Mediterana u petak. "Ruski brod naoružan krstarećim projektilima Kalibr će posjetiti logističku bazu Tartusu", izjavili su za ruske tiskovne agencije.

Ova akcija je reakcija na američko lansiranje 59 Tomahawk projektila s Mediterana na Siriju. Smatra se da su bombardirali zračnu luku Al-Šairat, južno od grada Homs. Rusko Ministarstvo obrane je također navelo da je učinkovitost napada SAD-a "vrlo niska" te da su samo 23 projektila pogodila mete, s tim da im nije jasno gdje se "prizemljilo" ostalih 36 projektila.

Sirijska agencija za novosti je u tom trenutku potvrdila da je najmanje devet poginulih, od kojih su četvero djeca. Također su objavili da je uništeno i šest sirijskih vojnih zrakoplova.

Ruski predsjednik je djelima stao iza svojih riječi kojima je akcije Donalda Trumpa okarakterizirao kao čin agresije koji krši međunarodne zakone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene