Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatične snimke

VIDEO Jedno od najvećih nasukavanja kitova na obale Novog Zelanda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stotinu kitova pilota uginulo je nakon nasukavanja na obalu Novog Zelanda, dok je samo nekoliko desetina u subotu uspjelo vratiti se u duboke vode, priopćio je ured za očuvanje prirode.

Jato od skoro 200 kitova pilota nasukalo se u petak na Farewell Split, uski pješčani sprud na sjevernom vrhu Južnog Otoka, a više od stotinu je uginulo u jednom od najvećih nasukavanja na obale Novoga Zelanda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija još vodi istragu Nakon optužbi o krađi u otmjenim trgovinama, zastupnica dala ostavku: "Podbacila sam, žao mi je" Slika nije dostupna Samo dio spašen VIDEO Tužan kraj: Uginuli su nasukani na plaži

Nekoliko desetina se odsukalo nakon dolaska plime. "Kreću se zajedno i idu na jug što je dobro jer se kreću prema dubljim vodama", rekao je ravnatelj službe za očuvanje prirode Golden Baya Andrew Lamason.

VIDEO Tužan kraj: Uginuli su nasukani na plaži

Kazao je kako su kitovima tijekom subote pomagali volonteri koji su im uz pomoć kanti i plahti održavali vlažnost kože.

Lamason je ranije rekao kako će ukoliko se kitovi do ponedjeljak nastave nasukavati odjel razmotriti njihovu eutanaziju kako bi im se prekratile muke.

Na obale Novoga Zelanda godišnje se prosječno nasuče oko 300 dupina i kitova što je među najvišim brojkama na svijetu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene