Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U moru tragova

VIDEO Što je čudno na snimci? Mediji tvrde da je nestali avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U moru mogućih tragova nestalog malezijskog zrakoplova, pojavio se još jedan, koji prikazuje netaknut zrakoplov u netaknutoj džungli.

Nakon što se u ponedjeljak o tragu zrakoplova oglasila i udovica Kurta Cobaina, Courtney Love i upozorila na trag u moru, koji joj je ličio na mrlju od goriva i obrise zrakoplova, pojavio se novi 'trag', satelitska snimka zrakoplova usred džungle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malezijski premijer uvjerava Let MH370: 'Nema odmora dok se misterij ne razriješi' Slika nije dostupna Potraga za nestalim Boeingom 777 Australski premijer: Možda ćemo tražiti dugo, ali mi ćemo to i činiti

Dok se Love zapravo ogradila rekavši kako ona ipak ne zna ništa, ali da joj trag na moru liči na mrlju od goriva, web stranica Tomnod nudi bombastičan trag u obliku satelitske snimke zrakoplova usred džungle.

Courtney Love zna gdje je nestali malezijski avion - sve je i nacrtala

Naime, video koji je priložen niže u tekstu, prikazuje satelitsku snimku dijela malezijske džungle te zrakoplov koji se smjestio na drveću. Zasad okej.

Džungla oko zrakoplova je u potpunosti netaknuta, što za zrakoplov, koji prisilno slijeće ili pada u džunglu zvuči neobično. Osim ako u međuvremenu u Boeing 777 nije postao putnički zrakoplov s VTOL (vertical takeoff and landing) karakteristikama.

Isto tako, zrakoplov izgleda nevjerojatno netaknut, što slijetanje u džungli ne bi trebalo sugerirati. Zaključak prepuštamo vama.

Tomnod je web stranica u vlasništvu tvrtke DigitalGlobe, koja se koristi crowdsourcingom kako bi identificirali objekte i mjesta na satelitskim snimkama. Dosad imaju više od 650.000 prijavljenih "interesantnih objekata", koje su označili korisnici stranica, a njihove karte pregledane su više od 98 milijuna puta.

11. i 12. ožujka stranica Tomnod je pala zbog više od 100.000 posjeta u minuti, uzrokovanih potragom za nestalim malezijskim zrakoplovom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene