Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razorni učinci

VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

Snijeg poharao Pakistan
Snijeg poharao Pakistan Foto: Afp
Najmanje 35 ljudi poginulo je dok su deseci ozlijeđeni kada su tijekom vikenda ledena kiša i neočekivani snijeg pogodili udaljena područja Pakistana.

Među poginulima je 22-oje djece, od kojih su mnogi zarobljeni u klizištima koja su zatrpala njihove domove, priopćile su vlasti za upravljanje katastrofama. Ekstremni vremenski uvjeti pogodili su sjeverne i zapadne regije Pakistana, zakrčivši ceste i oštetivši stotine kuća.

Mushtaq Ali Shah, bivši direktor meteorološkog odjela zemlje, pripisao je neobične uvjete klimatskim promjenama. Dodao je da oluja s laganom tučom koja traje nekoliko trenutaka ne bi bila toliko iznenađujuća, ali je neuobičajeno da traje više od 30 minuta. 

  Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao

Hajit Shah, stanovnik okruga Kirk u sjeverozapadnoj pokrajini Khyber Pakhtunkhwa, rekao je da je snijeg u svom susjedstvu doživio samo jednom. 

 "Koliko se sjećam, padao je lagani snijeg nekoliko minuta prije otprilike 25 ili 30 godina", rekao je za BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija portal Moja mirovina Zanima vas kolika će vam biti mirovina? Pomoću ovog kalkulatora možete je izračunati sami

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkriva obavještajna služba Rusija koristi srpskog agenta za infiltraciju u tijela EU

Obilne kiše u potpunosti su uništile najmanje 150 kuća i djelomično oštetile njih 500, uglavnom u Khyber Pakhtunkhwa i jugozapadnoj pokrajini Balochistan, rekle su vlasti. U nekim četvrtima već nekoliko dana nema struje.

Pokrajinska vlada Khyber Pakhtunkhwa osigurala je pomoć pogođenim područjima i najavila financijsku pomoć za ozlijeđene i obitelji poginulih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene