Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme diljem svijeta

VIDEO: Snijeg i poplave blokirale Europu, Australiju i Kaliforniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Europi je promet paraliziran zbog snijega dok su Australiju i Kaliforniju poharale poplave.

Snijeg od subote ometa rad većine zračnih luka u Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima

>> VIDEO: Bujice vode nosile automobile i kuće

>> Snijeg prizemljio avione, u Britaniji najhladniji prosinac od 1910.

Zbog snijega koji u ponedjeljak ponovno pada na području Pariza, zatvoren je aerodrom Orly, dok su piste u Roissyju, najvećoj francuskoj zračnoj luci sjeverno od Pariza, otvorene i 100 posto operativne.

Zbog vala hladnoće koji je poremetio zračni promet u Europi, u ponedjeljak ujutro otkazano je oko 300 letova iz zračne luke u Frankfurtu.

Kaos u zračnom prometu vlada i u Velikoj Britaniji gdje su temperature neuobičajeno niske. Zračna luka Heathrow otvorena je, ali za ograničen broj letova. Bruxelleska zračna luka otvorena je, no letovi prema Londonu i Stockholmu su otkazani dok su ostali letovi, uglavnom prema Njemačkoj, odgođeni.

Osim zračnog, u Europi je poremećen i željeznički i cestovni promet pa se tako zbog snijega očekuju kašnjenja u željezničkom prometu.

Na sjeveru Francuske, vlakovi Eurostara koji voze prema Londonu, Belgiji i Nizozemskoj, voze smanjenom brzinom i kasne između 30 i 50 minuta. Snijeg ponovno pada i na području Sjeverne Irske i jugozapadne Engleske. Željeznički promet poremećen je i u Njemačkoj i u Belgiji. Po prvi put ove godine snijeg je pao i u Moskvi.

S druge strane, australsku zapadnu obalu pogodila je najgora poplava u posljednjih 50 godina. U sjevernoj regiji Gascoyne poplavljene su kuće i plantaže. Rijeka Gascoyne dosegla je visinu od 7,6 metara nakon što je tijekom vikenda pala količina kiše koja inače padne u godinu dana.

U američkoj saveznoj državi Kalifornija poplave su poharale i područje oko Los Angelesa, a prouzrokovale su odrone i otežan promet. (Hina/E.F.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene