Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Frajeri, ovo se ne radi!

VIDEO Skrivenom kamerom snimila neugodnosti koje žene doživljavaju svaki dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je žena skrivenom kamerom snimila koliko je puta u samo jednom danu na ulici bila zlostavljana.

Jen Corey, Miss DC-a 2010. godine, sudjeluje u borbi protiv zlostavljanja žena. Tijekom svoje kampanje, ispričala je, i sama je doživjela oblik seksualnog zlostavljanja u metrou u Washington DC-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija AKTIVISTICA O SLUČAJU MATANIĆ Koja je razlika između seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja i kome prijaviti: ''I mene je urednik zvao u hotel, a onda sam došla s mužem...'' Ilustracija "Oni imaju glas i ime" Novi skandal u Katoličkoj crkvi: Seksualno zlostavljano više od 4800 maloljetnika - "Ovo je tek vrh ledenjaka"

Jedna od žena koje sudjeluju u njezinoj kampanji i koje su posvjedočile raznim oblicima zlostavljanja na ulici, pristala je jedan dan nositi skrivenu kameru kako bi zabilježila s čim se žene nose svaki dan.

VIDEO Ovako izgleda kad muškarci i žene zamjene uloge

'Ulično zlostavljanje gotovo nikada nije vezano za seks, već za moć. Na isti način gledamo na silovanje. Reći da ulično zlostavljanje nije velika stvar, otvara mogućnost muškarcima da gledaju na žene kao na objekt koji mogu posjedovati', zaključile su sudionice kampanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene