Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog susreta s kosovskom predsjednicom

VIDEO Šešeljevci protiv Nikolića: Izdao si Voju, sad izdaješ i zemlju svoju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikolić je nekada bio s njima u istoj stranci, no danas su na suprotnim stranama. Okorjeli pristaše Vojislava Šešelja predsjednika Srbije Tomislava Nikolića na prosvjedu su optužili za izdaju jer je pristao na susret s kosovskom predsjednicom.

Pristaše Srpske radikalne stranke (SRS) prosvjedovale su u utorak u blizini sjedišta srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, protiveći se njegovom najavljenom sastanku s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjagom i optužujući ga za izdaju i kršenje srbijanskog ustava.

Nekoliko desetaka ljudi, noseći transparent "Izdao si Voju (Šešelja), sad izdaješ i zemlju svoju", poručilo je Nikoliću da se prisegom obvezao na očuvanje teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta Srbije. Optužili su ga da je pogazio tu prisegu "kao i sve druge" te ustvrdili da će sastankom s kosovskom predsjednicom "sva obećanja i prisege pasti u vodu".

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije"

>> U Bruxellesu se sastaju predsjednici Srbije i Kosova

"Izdaja je time ogoljena", rekao je dužnosnik SRS Nemanja Šarović, ocijenivši da je sadašnja vlast u Srbiji "dovedena kako bi uradila ono što nije smjela ni Demokratska stranka". Šarovićev stranački kolega Zoran Krasić poručio Nikoliću da se "ne odriče Srbije radi beživotnog puta približavanja Europskoj uniji koja broji svoje posljednje dane". "Ne postoji ništa preče od očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje", istaknuo je Krasić.

Članovi i pristaše, kojima policijski kordon nije dopustio da se približe zgradi predsjedništva, nosili su stranačke i državne zastave Srbije i zastave s likom svog vođe, haškog optuženika Vojislava Šešelja, a prosvjed je okončan bez incidenata.

Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga sastat će se u srijedu u Bruxellesu pod pokroviteljstvom šefice europske diplomacije Catherine Ashton, s kojom će prije toga imati odvojene sastanke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene