Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napada umro od srčanog udara

VIDEO: Policija izazvala smrt muškarca na prosvjedu protiv G20?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video snimka pokazuje muškarca koji je preminuo za vrijeme prosvjeda u Londonu, uoči summita G20. Jasno se vidi da je muškarca, koji je nešto kasnije preminuo od srčanog udara, policija napala bez ikakvog povoda i oborila na tlo.

Video snimka koja je jučer procurila u javnost pokazuje da je prodavač novina, koji je umro za vrijeme prosvjeda uoči summita G20, bio napadnut od strane policije. Video, koji je snimio menadžer iz New Yorka, objavio je britanski Guardian.co.uk na svojim web stranicama.

Napadnuti muškarac nije bio prosvjednik

47-godišnji Tomlinson toga je kobnog dana bio na povratku kući kada je u blizini Bank od England upao među grupu prosvjednika i policije. Video prikazuje Tomlinsona kako hoda s rukama u džepovima, a vidi se da ne pruža policiji nikakav otpor niti sudjeluje u neredima.

Prolaznik mu priskočio u pomoć

Snimka dalje pokazuje grupu policajaca s psima koji se opribližavaju Tomlinsonu, a sekundu kasnije policajac ga s obje ruke ruši na tlo i gura. Nesretnom Tomlinsonu u pomoć priskače prolaznik i pomaže mu da ustane. Nekoliko trenutaka  kasnije Tomlinson se srušio i umro. Guardina će snimku, koja će biti dokaz protiv policajca, proslijediti policiju koja će pokrenuti istragu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene