Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje na snazi crveni alarm!

Srbija: Nemilosrdne bujice odnijele jedan život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme i obilne padaline opet rade probleme susjedima u Srbiji i BiH. Jedan je muškarac u Srbiji sinoć u poplavama izgubio život.

Jedan 65-godišnjak iz Banje Koviljače u Srbiji utopio se u podrumu svoje kuće kada je u utorak oko 18 sati sišao u podrum provjeriti instalacije koje su bile poplavljene bujicom.

Pročitajte i ovo NE Krško obilne kiše Iz nuklearke Krško poslali obavijest zbog nabujale Save: "Osoblje je u stanju pripravnosti" Ilustracija Sve službe u pripravnosti Održana sjednica zagrebačkog stožera civilne zaštite, Grad poslao upozorenje građanima

Kako kažu njegovi ukućani, kada je obližnji potok nabujao i voda počela velikom brzinom nadirati u mjesto, 65-godišnjak je sišao u podrum, ali je voda toliko brzo prodirala u prostor da nije stigao izaći, piše Blic.

'On je pokušao izaći, ali od siline vode je pao i udario glavom o grede. Ozljedu smo vidjeli kada su ga vatrogasci iznjeli iz podruma', ispričala je njegova surpuga.

Podsjetimo, Srbiju je sinoć i tijekom noći pogodilo jako nevrijeme s olujnim vjetrom, pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim područjima i dalje je na snazi crveni alarm, najviši stupanj upozorenja za ekstremne vremenske nepogode.

Nevrijeme koje je u utorak zahvatilo područja Karlovca, Siska i dio zapadne Slavonije, te dio Bosne i Hercegovine, preselilo se tijekom noći i u Srbiju, uz pljuskove i grmljavinu.

Jaka kiša praćena vjetrom poglavito je zahvatile zapadne dijelove Srbije, što je prouzročilo jake bujice pa se u Loznici izlila rijeka Štira i poplavila dio grada. Pokrenuta su i klizišta u Malom Zvorniku, a bez struje su ostali pojedini dijelovi Užica, Valjeva, Kruševca i Vrnjačke Banje.

Zbog obilnih padalina u pojedinim gradovima izazvan je prometni kolaps, a u prekidu je i nekoliko lokalnih cesta u istočnom dijelu Srbije.
Državni hidrometeorološki zavod Srbije crvenim alarmom i dalje upozorava da su u središnjem i zapadnom dijelu zemlje moguće ekstremne vremenske neprilike koje mogu ugroziti živote i pričiniti veliku materijalnu štetu.

Tijekom katastrofalnih poplava sredinom svibnja u Srbiji su stradale 54 osobe, a šteta na stambenim objektima, infrastrukturi i u gospodarstvu procijenjena je na više od 1,5 milijarde eura.

Poplave u BiH

U BiH gradovima Zenici i Tuzli situacija je nezavidna, a stanovnici se suočavaju s istim problemima koje su imali u svibnju. U naselju Bajrići kod Maglaja evakuirani su stanovnici iz dvije kuće, koju je zatrpalo klizište, piše Klix.ba

U jednom je mjestu zabilježen riječni tsunami koji je nosio vozila niz cestu. Osim u Banjoj Luci, situacija je bila kritična i na jugu BiH. U Mostaru je olujno nevrijeme donijelo veliku količinu kiše i tuče. Pojedini dijelovi grada za kratko su ostali bez električne energije.

VIDEO: BiH opet poplavljena, prijeti joj još veće nevrijeme!

Obilne padavine su izazvale odrone na pojedinim dionicama magistralnih cesta. (I.D. / Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene