Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spavao na konferenciji za novinare

VIDEO: Ministar poznat po 'zavirivanju u čašicu' podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski ministar financija Shoichi Nakagawa najavio je da će dati ostavku na dužnost pošto se našao na meti kritika zbog svog ponašanja na novinskoj konferenciji po završetku skupa G7 u Rimu proteklog vikenda.

Nakagawa koji tvrdi da na novinskoj konferenciji nije bio pijan, rekao je da će zbog zdravstvenih problema podnijeti ostavku čim donji dom parlamenta prihvati državni proračun za 2009.-2010., za što će trebati nekoliko tjedana. Nakagawa koji je poznat po tome što voli 'zaviriti u čašicu', došao je pijan na tiskovnu konferenciju održanu u subotu u Rimu po završetku konferencije ministara financija i guverenera središnjih banaka G7.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

Kako se moglo vidjeti na televizijskim snimkama, ministar je bio snena pogleda, zamuckivao je i nije bio kadar da završi rečenicu, a u više navrata je čak i zadrijemao. Nakagawa je stalno tvrdio da je njegovo stanje bilo posljedica uzimanja prevelike količine lijekova protiv prehlade.

Uzbuna zbog Nakagawina ponašanja na novinskoj konferenciji dolazi u času kada premijeru Taru Asu naglo pada popularnost u domaćoj javnosti - ispod 10 posto po anketi objavljenoj u nedjelju - uoči izbora koji se moraju održati najkasnije u listopadu i u času kada gospodarstvo još dublje tone u recesiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene