Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala iskra požar skriva

VIDEO: Stampedo u Amsterdamu, 60 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svake godine 4. svibnja u 20 sati Nizozemci sudjeluju u masovnom odavanju počasti svim ženama i muškarcima koji su svoj život dali za slobodu.

Svake godine Dan sjećanja obilježi velika svečanost kod Nacionalnog memorijala rata u Amsterdamu. No, ove je godine dvije minute šutnje prekinuo vrisak, nakon kojeg je zavladala panika, ograde su srušene, a proslava je završila u općem kaosu.

Navodno je netko pao u nesvijest, što je bilo dovoljno da neki muškarac slabijih živaca počne vrištati. Nakon toga je netko navodno uočio sumnjivu aktovku i histerja se nezaustavljivo proširila među ljudima.

U stampedu koji je uslijedio ozlijeđeno je najmanje 60 osoba, a tjelohranitelji su na brzinu sklonili kraljevsku obitelj, koja se vratila nakon što se situacija malo smirila. Policija je nakon meteža privela dvije osobe, za koje tek treba utvrditi jesu li one bile te koje su masu nagnale u bijeg.

Policijski zapovjednik Bernard Welten je na konferenciji za novinare rekao da osoba koja je izazvala incident djeluje 'zbunjeno', što je termin koji nizozemska policija koristi za osumnjičene za koje se pretpostavlja da imaju psiholoških problema.

Ovaj neugodni događaj sve je podsjetio na prošlogodišnji napad na kraljicu Beatrix, kada se neimenovani Nizozemac pokušao automobilom zaletjeti u otvoreni autobus u kojem se vozila kraljevska obitelj na svečanom obilježavanju Dana kraljice, pri čemu je poginulo petero, a ozlijeđeno je 12 ljudi.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene