Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz patriotskih pobuda

VIDEO: 'Luda' tvrdi da je srušio WikiLeaks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavio se i prvi 'haktivist' koji tvrdi da je on sam odgovoran za rušenje WikiLeaks stranica DDOS (distributed denial of service) napadima.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Samoprozvani haker i računalni stručnjak osim što tvrdi kako je srušio stranice WikiLeaksa na nekoliko sati, tvrdi kako je to učinio iz patriotskih pobuda. Sebe naziva 'The Jester' ('Luda'), a na Twitteru se predstavlja pod pseudonimom th3j35t3r. Portal infosecisland.com vrlo opširno prenosi sve relevantne podatke o 'Ludi', kao i njegove riječi da se ne radi o DDOS napadu, već običnom DoS napadu, kojeg taj haker izveo pomoću alata nazvanog XerXes.

>> Engdahl: Objava 'sramotnih' brzojava Washingtonu je opravdanje za rat

>> Savjetnik premijera: Mislim da bi Assangea trebalo ubiti

Istaknuo je kako su mu zapravo primarne mete internetske stranice, koje koristi Al Qaida i druge terorističke organizacije, kao teren za regrutiranje. u Svojem postu na Twitteru 'Luda' je objavio 'www.wikileaks.org--TANGO DOWN--za pokušaj ugrožavanja života naših trupa, 'druge imovine' i međunarodnih odnosa'.

Špekulacije o mogućem izvoru hakerskih napada na WikiLeaks dosad su se kretale od toga da je za napad odgovorna američka vlada, pa do stranih režima, osramoćenih objavom tajnih dokumenata na tim stranicama. Bijela kuća, u međuvremenu je naredila 'zaključavanje' sigurnosnih podataka, a State department je u tom smislu već izdvojio svoju računalnu mrežu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene