Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

VIDEO: Kopajući do rudara naletjeli na zlatnu žilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilčke ekipe koje neumorno kopaju do zatočenih rudara u Čileu nabasali su na 'jako bogatu zlatnu žilu'.

Nalazište je toliko bogato da bi vlasnici rudnika, kao i zatočeni rudari vrlo lako mogli postati milijunaši. Ultrazvuk tla koji je bio prethodno napravljen nije pokazivao nikakve znakove da bi se ispod moglo nalaziti zlato.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nekadašnje nalazište zlata 'Grad duhova' u SAD-u se prodaje za 225.000 dolara! Slika nije dostupna 'Dođe mi da se zakopam u rupu' Sjećate se rudara koji su 69 dana proveli pod zemljom? Za to nitko nije kriv!

>> Prvi rudari izlaze iz utrobe Zemlje već sljedeći vikend?!

Također, vlasnici rudnika San Esteban su se prije urušavanja nalazili pred financijskom propašću i nisu znali kojim novcem će zatočenim rudarima isplatiti kompenzaciju. Tvrtka je imala godišnji prihod od 5 milijuna funti, no i dugovanja u iznosu od 10,7 milijuna funti.

Također, sud im je zamrznuo stanje računa te koristi novac za organizaciju spašavanja rudara. Informacija o pronađenom zlatu još nije službeno potvrđena.

Predsjednik Sebastian Pinera razveselio je cijeli kampa otkrićem da bi rudari na površinu mogli izaći i puno prije roka, možda čak za desetak dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene