Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostalo još 160 metara stijene

Prvi rudari izlaze iz utrobe Zemlje već sljedeći vikend?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rudari zarobljeni u rudniku u Čileu mogli bi biti izvučeni na površinu već sljedećeg vikenda.

Pedro Buttazzoni, šef cijele akcije spašavanja 33 rudara, koji se pod zemljom nalaze već dva mjeseca, rekao je za BBC kako je treba probušiti još 160 metara stijene da bi se stiglo do njih. Prije samo nekoliko dana čileanski predsjednik Sebastian Pinera rekao je da su 'vrlo blizu' oslobađanju rudara, nakon čega su se pojavile informacije da bi rudari mogli biti spašeni već u drugoj polovici listopada.

Pročitajte i ovo Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Što nas čeka u idućim danima? Meteorolog otkriva kakav nas vikend očekuje

>> Rudari na površini već drugom polovicom listopada?!

'Do sada je izbušeno 464 metara stijene', kaže Buttazzoni i dodaje kako će, prema posljednjim procjenama, trebati još tri do četiri dana da bušilica stigne do područja u kojem se nalaze rudari.

Spasioci trenutačno razmišljaju treba li, prema planu, dodatno doraditi i pripremiti tunel za spuštanje i dizanje metalne kapsule kojom bi se izvlačili rudari, što je proces koji bi potrajao još nekoliko dodatnih dana. Ukoliko zaključe da to nije potrebno, onda bi prvi rudari već za vikend mogli biti na površini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene