Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Kit ubio svog spasioca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spašavanje kita, koji je zalutao u plitke vode zaljeva na jugozapadu Japana i nije mogao naći put do otvorenog mora, završilo je tragično po 58-godišnjeg ribara Nobuyukija Yamamota. On se, naime, utopio nakon što je preplašeni kit prevrnuo čamac sa spasiteljima.

Trojica japanskih ribara pokušala su spasiti 10- metarskog kita koji nije mogao naći put do otvorenog mora te se približavao obali na koju bi se, zaključili su ribari, mogao nasukati i tada za njega ne bi bilo spasa.

Pročitajte i ovo Tragedija na Novom Zelandu Troje žrtava identificirano Detalji bizarne nesreće na poznatom otočju, poginulo pet osoba: Unajmili čamac za snimanje ptica, prevrnuo ih kit Slika nije dostupna Zamijetili ga ribari Kit dugačak 20 metara viđen između Hvara i Visa

Kako unatoč raznim kombinacijama i trudu nisu uspjeli natjerati kita da otpliva u pravcu otvorenog mora, ribari su zaključili da mu mogu pomoći jedino tako da ga preplaše.

- Željeli smo ga zastrašiti lupanjem željeznim šipkama po vodi, tjerajući ga tako od obale u smjeru otvorenog mora, izjavio je jedan od dvojice preživjelih ribara.

No, ionako uznemirenog i preplašenog kita obuzela je panika te je prvo repom udario čamac i srušio u more dva ribara, a onda je čamac prevrnuo svojim jakim čeljustima i katapultirao preostalog ribara u čamcu.

Akcija spašavanja privremeno je prekinuta dok se ne smisli sigurniji način da se pomogne kitu.

Japanski mediji javljaju da kit još uvijek kruži zaljevom tražeći izlaz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene