Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kretanje mu je ograničeno

VIDEO Mubarak helikopterom iz zatvora prebačen u vojnu bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po Hosnija Mubaraka stigao je helikopter koji ga je iz zatvora prebacio u vojnu bolnicu u Kairu.

U zatvor u južnom dijelu Kaira stigao je helikopter kojim je bivši predsjednik Egipta Hosni Mubarak prebačen u obližnju vojnu bolnicu. Pred zatvorom se okupio veći broj njegovih pristalica, a u trenutku uzlijetanja gomila je vikala odobravajući njegovo napuštanje ćelije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuđen i prije Mursijeva pada Egipat: Nekadašnjem Mursijevom premijeru potvrđena zatvorska kazna Slika nije dostupna Gostovao u Dnevniku Nove TV Cvrtila: Malo je čudno da je kemijski napad u Siriji izveden baš sada

Mubarak neće smjeti napuštati bolnicu jer je privremena egipatska vlast naredila njegovo zadržavanje u kućnom pritvoru. Time je išla protiv jučerašnje sudske odluke o njegovu oslobađanju.

>> Hosni Mubarak izlazi iz zatvora, ali ne na slobodu

Nakon što je prije dvije i pol godine srušen s vlasti, protiv Mubaraka su pokrenuti postupci za izazivanje žrtava tijekom uličnog nasilja te za korupciju i pranje novca. U prvom mu je slučaju u tijeku ponovljeno suđenje, dok je optužnica za korupciju propala, a tužitelji su najavili da se na takvu odluku suda neće žaliti.

S obzirom da je u Egiptu zakonom zabranjeno držati osobu u pritvoru dulje od dvije godine u kontinuitetu, stekli su se uvjeti za Mubarakovo oslobađanje pa je sud i donio odluku u skladu s tim.

No, privremena vlast, koju je u prošlomjesečnom državnom udaru postavila vojska, očito smatra da bi Mubarakov izlazak na slobodu bio prevelika crvena krpa svima koji su ga prije dvije i pol godine rušili te ga je, koristeći svoje proširene ovlasti tijekom izvanrednog stanja, odlučila smjestiti u kućni pritvor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene